Горчиво!“ - този вик се чува на всяка сватба и

...
Горчиво!“ - този вик се чува на всяка сватба и
Коментари Харесай

Благо Джизъса и Мария Гущерова спечелиха по 1 милион от сватбите си

„ Горчиво! “ - този зов се чува на всяка женитба и то неведнъж, с цел да подкани младоженците към сочна целувка. За прясното семейство ритуалът е равностоен на държавен щемпел под президентски декрет и заричане за долче вита. Понякога обаче сладкият живот загорчава и завършва със солен бракоразвод, а брачното удостоверение претърпява обезценка и получава статус „ брак “. В последните месеци панаирът на суетата, made in Bulgaria се върти към фамилния статус на двама футболисти – преди малко надяналият халката Благой Георгиев и поелият пътя на развода Валери Божинов. По непотвърдена информация първият изхарчил Щатски долар 300 000 за достойнството ослепителната татарка Есмер да му каже „ да “, а юристите на втория и екслюбимата му Николета още договарят за издръжката й.
Отстрани тези събития наподобяват като шоу, а до момента в който чакаме развоя им, превъртаме лентата с най-скъпите сватби и раздели у нас и по света, написа вестник "Монитор ".

Благой и Есмер Георгиеви: разноски $300 000, доходи $1 000 000

Според изчисленията на таблоидите халфът на татарстанския тим „ Рубин Казан “ е пръснал Щатски долар 300 000 за сватбата си с танцьорката Есмер Омерова. Спечелил е обаче най-малко три пъти повече във тип на дарове, чиято обща сума възлиза на към Щатски долар 1 000 000.

Съотборниците от предходния му отбор „ Терек “ (Грозни) отрупали двойката с кадифени възглавници със златни и сребърни влакна и обсипани със скъпоценни камъни, златен часовник. Сред даровете за семейство Георгиеви имало първокласен сервиз за чай от тънък порцелан с изображение на най-красивата и обилна джамия в Казан „ Кул-Шариф “. Отделно Есмер получила бял брачен чадър, изработен със сребърни конци и диаманти, а водачът на Чечня Рамзан Кадиров, който е почетен президент на „ Терек “ уважил футболиста със сабя от чисто злато и сребро. Подобен подарък съгласно кавказките обичаи се дава на изключително близки другари или високо уважавани хора. Булкатата има и гривна от чисто злато и огърлица с диаманти на стойност 100 000 $. В нематериално отношение влюбените се радвали на музикалните поздрави на естрадната звезда Йосиф Кобзон.

Преди да стигне да се врече във безконечна честност на Есмер футболистът разтрогна брака си с Христина – майката на двете му деца. Според изявления в жълтата преса Джийзъса, както до неотдавна всички назоваха Благой поради татуировките му с християнски знаци, я обезщетил с 2 милиона лв..

Християн и Мария Гущерови: Разходи: 200 000 – 300 000 лева, доходи: 1 млн. лв.

Между 200 и 300 хиляди лв. – толкоз коствала сватбата им, съгласно светските клюкари, участвали на събитието преди девет месеца. В деня в който споделя „ Да “ на втория си брачен партньор Мария е с рокля на Ermanno Scervino за 35 000 евро, ушита особено за нея. Още 15 000 коства одеждата на щерка й Марая, която бе шаферка на майка си.

Тристате посетители на фолк певицата и предприемача ги отрупали с диамантени декорации, сервизи от злато и сребро, скъпи статуетки от Изтока, неповторими антики и картини. Равносметката след блестящото събитие бе такава, че заралийката и брачният партньор й освен са се охарчили, само че и са получили дарове за над 1 000 000 лева Така изпълнителката на „ Не те обичам” се трансформира в най-богатата младоженка у нас.

Сватбарите отпивали от кристални чаши, а храната изкушавала от блюда в най-фин порцелан. За всеки посетител било планувано особено документално обръщение за признателност и белгийски шоколад. Всички поканени били без личен превоз и се придвижвали с първокласни джипове, които са благосъстоятелност на семейство Гущерови. Специално наети за задачата водачи обслужвали гостите цяла нощ.

Евгения Калканджиева и Тачо Манев

Единствената българка, стигнала до край на „ Мис Свят”, се омъжи за обичания си Стефан Манов-Тачо през 2007-а. Венчавката беше на 1 септември в столичната черква "Св. Георги ".

Миската и избраникът й слязоха от шестметрова лимузина "Ролс-Ройс ", съпроводени от двадесет шаферки. Сред тях се пъчеха цели четири носителки на короната „ Мис България” - Гергана Гунчева, Роси Иванова, Славена Вътова и Юлия Юревич. По-късно тържеството се придвижи в ресторант "Лебед " в Панчарево. По това време никой не се нае да пресмята на какъв брой е възлязла гощавката на семейство Маневи, само че всички обсъждаха обстоятелството, че Жени е продала правата върху фотосите от сватбата. Спрягаха се разнообразни суми – от галактическата 200 000 лв. до надалеч по-скромната 10 000 лв., която е и най-вероятна.

Стефка Костадинова и Николай Попвасилев

Сватбата на Стефка Костадинова и дългогодишния й обичан Николай Попвасилев бе направена по всички правила на холивудските церемонии. Три дни яли, пили и се веселили - по този начин може да се заключи грандиозното събитие, което събра над 400 посетители, към 100 публицисти и двойно повече зяпачи в курортния комплекс Елените.

Двамата се венчаха преди осем години като персонално кметът на Сливен Йордан Лечков бракосъчета младоженците. За уикенда оставиха църковната гала, която се състоя съвсем на плажа в особено построен параклис. Празненствата след това бяха дълги, шумни и обилни. 40 маси с по 10 посетители бяха разграничени тематично за политици, за шоумени, за медийни персони и така нататък 80 келнера се грижиха за присъстващите. 7-етажна торта разрязаха младоженците, самите "Джипси Кингс " забавляваха родата и приятелите, а най-после неповторим пироспектакъл изрисува в небето преплетени сърца. Що се отнася до подаръците - едно бунгало не стигна, с цел да ги побере.

Николета и Валери Божинови

Преди 4 години сватбата им излезе „ златна “ откъм финанси, в този момент се обрисува разводът им да е платинен. Според таблоидите Николета упорствала за 20 000 лв. месечна прехрана, само че все още никой от двамата не е повдигал обществено завесата към финансовите параметри на раздялата им.

Знаят се сигурно обаче някои елементи от брачната им гала. Като този, че като булка Николета излъчвала зарево от рокля за 40 000 евро, създание на дизайнера Светослав Колчагов, който работи за стилната къща на Вивиан Уестууд. Валери Божинов пък избрал за събитието черен костюм „ Долче и Габана” за 2000 евро и обувки за 500 евро.

Според очевидци на празненството в хотел RIU край езерото в Правец церемонията била професионална – изискана, само че не и прекомерно претенциозна. Валери и Николета не пропуснали нищо от българските обичаи и зарадвали гостите си и с разчупване на питката, и с ритване на менче. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР