Горан Иванишевич сподели, че целта на Новак Джокович е да

...
Горан Иванишевич сподели, че целта на Новак Джокович е да
Коментари Харесай

Иванишевич: Целта пред Новак е 30 титли от Големия шлем


Горан Иванишевич показа, че задачата на Новак Джокович е да играе до 40-годишна възрат и да завоюва още девет трофеи от Големия шлем. Сърбинът победи на Уимбълдън и подвигна 21-вия си „мейджър“ трофей, като изостава единствено с един от рекордьора Рафаел Надал.

„Първият път, когато разговарях с Новак, беше при запознанството ни, когато той беше на 9 години. Още тогава беше ясно, че е мнгоо надарен, само че минаха четири години, преди да стартираме да работим дружно. Аз и Джокович сме си партнирали под някаква форма 18 години, което е доста, доста дълго време“ – показа Иванишевич пред хърватската осведомителна организация HINA.

„Новак доста пъти е казвал, че желае да завоюва 30 трофеи от Големия шлем. Това е огромната цел, която е сложил пред себе си. Той възнамерява да играе още пет години, до момента в който стане на 40, тъй че има много положителни шансове да успее“ – добави първенецът на Уимбълдън за 2001 година

Ако Джокович в действителност остане в Тура още пет години, това евентуално би му дало съществено преимущество пред гоелмия му съперник Рафаел Надал, който изпитва от ден на ден физически проблеми. Иванишевич обаче съобщи, че доста от дълго време е знаел, че борбата за званието „Най-великият в историята“ ще се води точно сред Матадора и Джокера.

„Още преди да стана треньор на Новак споделях на всички, че той и Надал ще завоюват повече трофеи от Федерер. Когато са здрави и са във форма, пред тях двамата няма граници. Мисля, че ще продължат да поддържат високо равнище още няколко години“ – приключи някогашният №2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР