Горан Благоев, водач на листата на Републиканци за България в

...
Горан Благоев, водач на листата на Републиканци за България в
Коментари Харесай

Горан Благоев: Ваксинацията буксува, неглижира се смъртността от други заболявания

Горан Благоев, лидер на листата на " Републиканци за България " в 23-и МИР-София разкритикува съществено актуалната власт във връзка с ръководството на коронавирусната рецесия в България в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия

Според Благоев имунизацията буксува, а и персоналните лекари са свръхнатоварени. Той посочи, че държавното управление е пропуснало да сътвори профилирани лечебни заведения за лекуване на ковид, с цел да не се разпръсква ресурсът. По думите на Благоев това е довело до неглижирането на гибелта на други хора от други болести.

" Едно от най-важните неща е опазването на здравето. Ние ще настояваме за конкуренция във връзка с опазването на здравето. Ще работим за понижаване на демографската рецесия. При 200 000 фамилии с репродуктивни проблеми, да се усили броя на процедури, на които страната да поеме финансирането ", означи още той.

Благоев разяснява и външната политика на България. Според него Северна Македония би трябвало да бъде пусната в Европейски Съюз не непременно, не с неглижиране на националния интерес.

" В този ред на мисли желая да поздравя всички, които съумяха да реализират превръщане в Европейския парламент и отстояване на българската идея. Оттук нататък ни следва доста много работа, тъй като се видя, че една Македония, която не е член на Европейски Съюз, има лоби в Европейски Съюз. България 30 години не можа да си сътвори лоби и да отстоява своята справедливост ", сподели Благоев.

Той регистрира, че следва доста работа, само че никога не трябва да се стопира преговорния развой. " Вие знаете, че един развой може да бъде доста дълъг, може да бъде доста пай. Важното е Македония да не бъде спирана от този развой ", съобщи още Горан Благоев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР