Гора може да има и на третия етаж, когато хората

...
Гора може да има и на третия етаж, когато хората
Коментари Харесай

Гора може да има и на третия етаж, когато хората ги няма СНИМКА

" Гора може да има и на третия етаж, когато хората ги няма ", това написа български ветеринар в мрежата. Той споделя и фотография, на която се вижда дърво, прораснало през бетона на третия етаж на очевидно запусната постройка. Д-р Григор Милчев написа, че гледката е от Нареченските минерални бани.

Ако сте пътували по пътя Асеновград - Смолян, няма по какъв начин да не сте минали през селцето. Курортът е ситуиран в малко дефиле по течението на реката, а през него се вие и пътят към сърцето на Родопите.

Гледката буди горест в коментиращи обявата. За някои аргументите са демографската рецесия и миграцията, поради които обитаеми места се трансформират в пустота. За други това е резултат от неверни политически решения.

" Много такива гори ще има в незавършени или запуснати здания. Не единствено в Наречен! Но всичко ще си пристигна на мястото! ", гласи едно от мненията.

" Спилбърг може да снима филми на ужасите без украшения ", гласи различен коментар.
 
В същото време курортът продължава да посреща туристи и хора, които търсят помощ от лечебните води. Счита се, че  в Нареченски бани се лекуват редица болести. Сред тях са тези  на нервната система, сърдечно-съдови, на опорно-двигателния уред, ендокринно-обменни и други Минералната вода лекува сполучливо към 13 съществени болести от главните 4 групи, измежду които са хипертония и диабет. Работят няколко  балнеосанаториума: два държавни – към военното и здравно министерства и 1 частен, както и няколко почивни станции. Подобни гледки на запустение няма по какъв начин да не разсънят минорно въодушевление.
 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР