Google заяви, че е създал първия квантов компютър, способен да

...
Google заяви, че е създал първия квантов компютър, способен да
Коментари Харесай

Google създаде най-бързия компютър в света

Google съобщи, че е основал първия квантов компютър, кадърен да пресмята и взема решение проблеми над опциите на най-мощните днешни суперкомпютри.
Доклад на откривателите на Гугъл, който бе оповестен в резюме на уеб страницата на НАСА и по-късно отхвърлен, твърди, че техният процесор е в положение да извърши калкулации в границите на 3 минути и 20 секунди, за които на най-напредналия типичен компютър Summit са били нужни към 10 000 години.
Според откривателите, това се назовава „ квантово предимство “ - когато квантовите компютри правят калкулации, които преди този момент са били невъзможни.
„ Това трагично ускоряване на всички известни типичен логаритми дава опция за пробна реализация на квантовото предимство. Доколкото знаем, този опит бележи първото пресмятане, което може да се извърши единствено на квантов процесор ", се споделя в отчета.
Както бе посочено, системата може да извърши единствено едно високотехнологично пресмятане, само че за потреблението на квантови машини за решение на на практика проблеми към момента са нужни доста години. Докато прототипите на квантовите компютри могат да извършват същите задания, които вършат класическите компютри, единствено че по-бързо.
Докладът на „ Boston Consulting Group “ от ноември 2018 година споделя, че те биха могли „ да трансформират играта в региона на криптографията и химията (и по този метод на науката за материалите, селското стопанство и фармацията), изключително в областите, свързани с изкуствения разсъдък и машинно образование. "
За разлика от главните бинарни детайли на класическите компютри или битове, които съставляват или нули, или единици, квантовите битове или кубове могат по едно и също време да съставляват и едното, и другото. Квантовите компютри могат да обработват голямо количество информация едновременно, до момента в който обичайните компютри би трябвало да я обработват поредно.
„ Това е значителен миг, за пръв път някой демонстрира, че квантовите калкулации напълно могат да надминат класическите калкулации “, съобщи Стив Брюърли, създател на квантовия програмен продукт „ Riverlane “ и консултант в държавното управление на Англия по квантовите технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР