Google взе стратегическо решение да не се включва в производството

...
Google взе стратегическо решение да не се включва в производството
Коментари Харесай

“Твърде много компромиси“: Google категорично отказа да пусне бюджетни Pixel смартфони

Гугъл взе стратегическо решение да не се включва в производството на бюджетни смарт телефони в гамата Pixel. Нанда Рамачандран (Nanda Ramachandran), вицепрезидент на мобилния бизнес на Гугъл, съобщи, че основаването на устройство, което коства към 200 $, ще изисква прекалено много взаимни отстъпки. Това се отнася основно до основните характерности: качество на камерата, равнище на сигурност и интелектуални, основани на AI, функционалности.

Гугъл направи изказване, което може да разстрои тези, които разчитаха на по-достъпни модели смарт телефони Pixel. В изявление за немското издание Der Standard, Рамачандран акцентира, че компанията не възнамерява да се движи в посока основаване на бюджетни устройства. “Ще би трябвало да се създадат прекалено много взаимни отстъпки “ — споделя той.

С какво се отличават актуалните Pixel смарт телефони?

Основните преимущества на смарт телефоните Pixel са висококачествената камера, надеждните съставни елементи и усъвършенстваните функционалности, основани на AI. Тези детайли са неразделна част от марката и нейното неповторимо предложение на пазара. Гугъл даде обещание да пуска за новите си модели Pixel 8 Android OS и актуализации на сигурността в продължение на 7 години. Това заричане прави новите смарт телефони на Гугъл изключително привлекателни за дълготрайна приложимост. Пускането на модел от невисок клас, който не би обезпечил такива гаранции за поддръжката, може да подкопае репутацията на компанията за непоклатимост и надеждност.

Защо устройствата на Google не могат да се наложат всеобщо?

Дори и с високи оценки на критиците, смарт телефоните Pixel не съумяха да усилят доста пазарния си дял. Според известията, единствено 4,6% от американците избират устройствата на Гугъл като главен смарт телефон.

Отказът от основаване на бюджетни модели Pixel е стратегически избор на Гугъл, ориентиран към поддържане и подсилване на неповторимото място на компанията на пазара на смарт телефоните. В изискванията на жестока конкуренция, изключително в бюджетния сегмент, където има играчи като Xiaomi, Nokia и Samsung, Гугъл залага на качеството и нововъведенията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР