Google вече работи усилено по Android 13. Новата версия на

...
Google вече работи усилено по Android 13. Новата версия на
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Android 13

Гугъл към този момент работи интензивно по Android 13. Новата версия на мобилната операционна система се чака чак през втората половина на идната година, само че главните линии и новости към този момент са завършени, оповестява XDA Developers.

Според източниците на изданието, Android 13 ще носи кодовото име Tiramisu. Те разказват и няколко от главните новости в платформата, които се създават сега.

Първата ще е функционалност за смяна на езика на другите приложения. В момента Android поддържа доста езици, само че не и опция всяко приложение да изобразява друг език. Вместо това те се преценяват с главната конфигурация, да вземем за пример български език за цялата платформа, само че в случай че не го поддържат, демонстрират език по дифолт - най-често британски. Дори и да поддържат различен език обаче, рядко има алтернатива той да бъде заменен и да е друг от систематичния.

С новата функционалност, потребителите най-накрая ще могат да избират самостоятелно езика за всяко приложение. Това ще е потребно за хората, които желаят да употребяват другите местоположения на дадена услуга или просто им е по-удобно да разполагат с по-голям избор езици за приложенията.

Друа оригиналност ще е по-голям надзор над известията. Потребителят ще може да избира дали обещано приложение да демонстрира вести или не. Това ще е част от менюто с настройки в секцията за разрешаване на достъп на приложението до другите функционалности на телефона. Подобна опция се предлага от някои смарт телефони, само че в този момент ще има централизиран тип в главното меню на Android.

Android ще " затегне " контрола и над това по какъв начин приложенията употребяват систематичните запаси. Колкото по-добре усъвършенствани са, толкоз повече " точки " ще печелят, посредством които да " платят ", с цел да употребяват систематичните запаси. Процесът наподобява комплициран за разработчиците, само че цели да разреши на потребителите да получат максимума от опциите на своите устройства.

Гугъл приготвя и образни промени. Една от тях ще е повече независимост за избор на дизайна на изводи екран и разположението на часовника. Очаква се компанията да направи и още обновления в дизайна на интерфейса на Android. Това са единствено първите новости към Android 13, като през идващите седмици и месеци ще има от ден на ден информация за платформата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР