Google възнамерява да постави в своя браузър функция за блокиране

...
Google възнамерява да постави в своя браузър функция за блокиране
Коментари Харесай

Chrome ще се бори с рекламните страници, блокиращи бутона „Назад“

Google има намерение да сложи в своя браузър функционалност за блокиране на досадната реклама, която не дава опция за връщане към предходната страница.

Рекламата в интернет е най-разнообразна, само че за една от най-циничните и подли реклами се смята тази, която по всички вероятни способи се пробва да ви измами, с цел да кликнете върху рекламния банер. Например, отваряте някакъв линк в браузъра на своя смарт телефон и виждате надписа: „ Честито! Спечелихте чисто нов iPhone X!„. Разбирайки, че това е заблуждение, кликате върху бутона Back и към този момент сте благополучен собственик на PS4, а още по-назад – на нов iPad. Именно с този проблем има намерение да се пребори Гугъл.

Интернет колосът назовава този трик „ Манипулация на историята “. Когато попаднете на сходен уебсайт, страницата вмъква свои детайли в историята на браузъра. Когато се пробвате да се върнете обратно, получават ново рекламно известие.

Екипът на Chrome прави промени в кода на браузъра, с които се вкарва специфичен логаритъм, който не разрешава операции с историята. Първоначално Chrome единствено ще отбелязва тези страници за по-късен разбор. След това ще може да пренебрегва подправените детайли в историята. Функцията ще може да се започва от скритата настройка #enable-skip-redirecting-records-on-back-forward-ui. Тя е напълно нова и към този момент не се предлага нейното потребление.

 

kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР