Google увеличи размера на наградата за хакерите и експертите по

...
Google увеличи размера на наградата за хакерите и експертите по
Коментари Харесай

Google дава награда на хакерите, които успеят да “пробият” Pixel

Google усили размера на премията за хакерите и специалистите по киберсигурност, които съумеят да “пробият ” смарт телефона Pixel, създаван от компанията.

Максималният размер на паричната сума, която ще бъде изплатена за намирането на слабите места на Google`s Pixel, се подвига от 200 хиляди на 1.5 милиона щатски $, оповестява BBC.

Компанията заяви, че от 2015 година насам е похарчила над 4 милиона $ за разработки в региона на киберсигурността.

Гугъл не е единственият софтуерен колос, който раздава сходни награди. Apple, Buzzfeed, Фейсбук and Samsung също оферират солидни хонорари на хакерите, които показват слабите им места.

По този метод фирмите се пробват да насърчат специалистите да споделят информацията, вместо да я продават на незаконни групировки.

Процесорът Titan M, който се вгражда в телефоните Pixel, е основан със специфичната концепция да пази операционната система на телефона, както и биометричните данни на неговия притежател, които се употребяват за отключване на устройството.

За да получат оптималната премия от 1.5 милиона $, хакерите би трябвало да намерят метод да компрометират чипа на телефона в някое от устройствата, предоставени за тестване от Гугъл, които разполагат със специфична работна версия на операционната система Android.

Анализаторите, представени от BBC, обаче не са уверени, че ходът на компанията ще спре киберпрестъпленията.

“Apple също усили премията, която дава за откриване на пробиви в сигурността, до 1 милион $. Сега Гугъл прави същото, само че няма по какъв начин да се конкурира с “черния пазар ”, където нарушителите могат да си разрешат да подвигат цената когато и да е ”, счита основният изпълнителен шеф на Luta Security Кейти Мусурис.

По думите ѝ вместо да дават пари на трети лица, софтуерните колоси би трябвало да положат повече старания за привличането и задържането на качествени и надарени експерти, които да се занимават със отбраната на устройствата.

 

profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР