Google успя да изхари 7,7 милиарда долара в капиталови разходи

...
Google успя да изхари 7,7 милиарда долара в капиталови разходи
Коментари Харесай

Огромните разходи на Google стреснаха Уолстрийт

Google съумя да изхари 7,7 милиарда $ в финансови разноски за първите три месеца на 2018 година за разнородни пера като недвижими парцели и подводни кабели, предава CNN. След като данните бяха оповестени, акциите на компанията-майка Alphabet се сринаха с пет % преди началото на търговията.

В понеделник компанията регистрира мощен растеж на продажбите и облагата за първото тримесечие, подсилен от по-ниските налози. Но очевидно големите вложения не се харесват на Уолстрийт.

 Гугъл стартира годината със 73% растеж на облагата си
Гугъл стартира годината със 73% растеж на облагата си

Сериозен принос за този резултат имат по-скъпите онлайн реклами

" Най-важното от финансовите резултати бе значимият растеж на разноските ", споделя Браян Вайсер, анализатор в Pivotal Research.

През март Alphabet похарчи 2,4 милиарда $ за закупуването на Chelsea Market в Манхатън, с цел да усили офис пространството си в Ню Йорк. Компанията влага и в центрове за данни, съоръжение и подводни кабели.

Финансовият шеф на Alphabet оправда разноските като част от устрема към напредък на компанията.

Бен Шахтър, анализатор в Macquarie, оприличи Гугъл на Amazon в желанието за големи вложения. Но съгласно него казусът е, че доста от новите бизнес благоприятни условия, в които Гугъл влага, може да не се окажат задоволително печеливши.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР