Google Street View може да се използва за прогнозиране на

...
Google Street View може да се използва за прогнозиране на
Коментари Харесай

Google Street View може да се използва за прогнозиране на риска от сърдечно-съдови заболявания

Google Street View може да се употребява за прогнозиране на риска от коронарна болест на сърцето посредством разбор на околната среда, оповестява. Изследователите са употребявали инструмента на Гугъл, с цел да проучат стотици детайли от застроената среда, в това число здания, зелени площи, тротоари и пътища, и ролята, която те играят за здравето на сърцето. Екипът съумя да дефинира връзката сред тези фактори на околната среда - в това число съществуването или неналичието на замърсяване - и риска от коронарна болест на сърцето. Установено е, че характерностите на застроената среда могат да плануват 63% от вариациите в коронарната болест на сърцето от един квартал в различен.

Изследователите проучиха повече от половин милион изображения на Гугъл Street View от градове в Съединени американски щати, употребявайки компютърно зрение, с цел да открият и интерпретират елементи, които биха могли да останат незабелязани от човешкото око. Според изследователския екип данните дават на градостроителите и чиновниците в публичното опазване на здравето информация за планиране на по-здравословни жилищни пространства и квартали.

„ Несъмнено има голямо количество демографски, обществени, стопански и екологични данни “, сподели Санджай Раджагопалан, един от създателите на проучването.

„ Въпреки това към момента има обилни пропуски в нашите знания във връзка с неповторимите екологични аспекти на данните, които сега са отвън човешкото усещане или интерпретация. Използването на подходи за компютърно зрение може да даде опция за по-добро схващане на естествената и построената среда ", означи той.

Проучването включва изображения от Детройт, Канзас Сити, Кливланд, Браунсвил, Фремонт, Белвю и Денвър. Това са по-малки региони, в които живеят приблизително към 4000 души. Изследователите са употребявали метод, наименуван конволюционна невронна мрежа – тип изкуствен интелект, който може да разпознава и проучва модели в изображения, с цел да прави прогнози.

„ Винаги сме се интересували от това по какъв начин околната среда, както застроена, по този начин и естествена, въздейства върху сърдечно-съдовите болести. Тук, в Америка, ние споделяме, че пощенският код е най-хубавият индикатор за сърдечни болести даже от самостоятелните здравни индикатори. Проучването на това по какъв начин околната среда визира огромни популации в доста градове обаче не е лесна задача. Затова използвахме подходи, основани на машинно зрение, с цел да оценим връзките сред застроената среда и разпространяването на коронарната болест на сърцето в градовете на Съединени американски щати “, изясни Раджагопалан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР