Google ще вложи 25 милиона евро за да помогне на

...
Google ще вложи 25 милиона евро за да помогне на
Коментари Харесай

Google влага €25 милиона в Европа за обучение на хора да използват изкуствен интелект

Google ще вложи 25 милиона евро с цел да помогне на хората в Европа да се научат да употребяват изкуствен интелект, заяви Reuters.

Компанията съобщи, че е отворила приложения за обществени предприятия и организации с нестопанска цел, които биха могли да оказват помощ да се доближи до тези, които най-вероятно ще желаят да включат в образованието.

Гугъл ще организаира серия от " академии за напредък ", с цел да подкрепи фирмите, употребяващи изкуствен интелект. Освен това ще разшири своите безвъзмездни онлайн курсове за образование за ИИ на 18 езика.
 Гугъл подписа най-голямото си съглашение за офшорна вятърна сила в Европа
Гугъл подписа най-голямото си съглашение за офшорна вятърна сила в Европа

По пътя за реализиране на въглеродна индиферентност

" Новата стратегия ще помогне на хората в цяла Европа да развият знанията, уменията и убеденост в AI ", разяснява Адриан Браун, изпълнителен шеф на Центъра за публично влияние, който ръководи схемата с нестопанска цел дружно с Гугъл.

Миналия месец Гугъл разгласи, че ще влага 1 милиард $ в построяването на център за данни отвън Лондон, като концепцията е да отговори на възходящото търсене на интернет услуги в района.

Центърът за данни ще е бъде на повърхност от 13 хектара, закупена от Гугъл земя през 2020 година, ще бъде ситуиран в град Уолтъм крос, на към 24 северно от Лондон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР