Google се изправя пред федералните регулатори в най-големия антитръстов процес от десетилетия

...
Google ще се изправи пред заплаха за своята доминираща търсачка
Коментари Харесай

Google ще се изправи пред заплаха за своята доминираща търсачка от вторник, когато федералните регулатори започнат опит да разрушат неговата интернет империя в най-големия антитръстов процес в САЩ от четвърт век.

През следващите 10 седмици федерални адвокати и главни прокурори ще се опитат да докажат, че Google е манипулирал пазара в своя полза, като е заключил търсачката си като избор по подразбиране в множество места и устройства. Окръжният съдия на САЩ Амит Мехта вероятно няма да издаде решение до началото на следващата година. Ако той реши, че Google е нарушил закона, друг процес ще реши какви стъпки трябва да бъдат предприети, за да се овладее базираната в Маунтин Вю, Калифорния компания.

Очаква се да свидетелстват висши ръководители на Google и нейната корпоративна майка Alphabet Inc., както и такива от други мощни технологични компании. Сред тях вероятно ще бъде главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай, който наследи съоснователя на Google Лари Пейдж преди четири години. Съдебните документи също предполагат, че Еди Кю, високопоставен изпълнителен директор на Apple, може да бъде извикан да се изправи пред съда.

Как мотото на Google „Не бъди зъл“ се е развило за AI age. Фирмите за подготовка на данъци споделяха потребителски данни с Meta и Google, законодателите казватЕто как потребителите на Google могат да поискат пари от съдебно споразумение

Няколко членове на екипа на Министерството на правосъдието по делото Google – включително водещият съдебен истец в Министерството на правосъдието Кенет Динцър – също работиха по разследването на Microsoft.

Google може да бъде затруднен, ако процесът завърши с отстъпки, които подкопават властта му. Една от възможностите е компанията да бъде принудена да спре да плаща на Apple и други компании, за да направят Google търсещата машина по подразбиране на смартфони и компютри.

Или съдебната битка може да накара Google да загуби фокус. Това се случи с Microsoft след антитръстовия конфликт с Министерството на правосъдието. Разсеян, софтуерният гигант се бореше да се адаптира към влиянието на интернет търсенето и смартфоните. Google се възползва от това разсейване, за да скочи от своите стартиращи корени във внушителна мощ.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР