Google ще отвори облачен регион“, в който да предостави облачните

...
Google ще отвори облачен регион“, в който да предостави облачните
Коментари Харесай

Google създава „облачен регион“ в арабския свят със Saudi Aramco

Google ще отвори „ заоблачен район “, в който да даде облачните си услуги в Саудитска Арабия посредством взаимно дружество с държавния производител на нефт Saudi Aramco, откакто COVID-19 провокира удивително ускорение на дигитализацията в Персийския залив, съобщи CNBC.

„ Сътрудничеството употребява бързо разрастващото се търсене на облачни услуги в Саудитска Арабия, което се чака да доближи 10 милиарда $ към 2030 година “, се споделя в изказване на Saudi Aramco.

Според компанията съглашението ще обезпечи „ високопроизводителни облачни услуги с ниска инертност за корпоративни клиенти в Саудитска Арабия “, защото затоплящите се връзки в района отварят политическото пространство за агресия на американски софтуерни компании.

Преговорите сред Гугъл и Saudi Aramco по плана започнаха през 2018 година, само че стопираха след убийството на журналиста Джамал Хашогджи. Сега обаче проектите за определяне и употреба на нов заоблачен район в кралството още веднъж са задействани. Финансовите условия по договорката остават неразкрити.

Американският софтуерен колос се състезава с Amazon и Microsoft в растежа на пазара с облачни системи в световен мащаб. В момента Гугъл оперира в 24 района със 73 налични зони – по-малко от тези на двата съществени съперника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР