Google ще инвестира над 7 милиарда долара в САЩ тази

Google ще инвестира над 7 милиарда долара в САЩ тази ...

Google инвестира над 7 млрд. долара и създаде 10 000 работни места в САЩ

Google ще инвестира над 7 милиарда долара в САЩ тази година и ще създаде хиляди работни места, заяви изпълнителният директор на технологичния гигант.
„Планираме да инвестираме над 7 милиарда долара в офиси и центрове за данни в САЩ и да създадем поне 10 000 нови щатни работни места в Google тази година“, заяви Сундар Пичай в изявление.

Google ще възобнови публикуването на политически реклами Google ще възобнови публикуването на политически реклами
Платформата Google ще възобнови от сряда публикуването на политически реклами, преустановено след безредиците в Капитолия на 6 януари, ...
Пичай каза, че Google "иска да бъде част" от от пандемията и инвестира в някои общности, които са нови за компанията, както и се разширява в други в 19 щата.
Съобщението идва, когато Google се сблъсква с натиск от десетки американски щати, които обвиняват интернет гиганта, че злоупотребява с господството си в търсенето, за да премахне конкуренцията.
Google ще похарчи 1 милиард долара в родния си щат Калифорния. Извън района на залива Сан Франсиско Google заяви, че ще добави хиляди работни места в Атланта, Вашингтон, Чикаго и Ню Йорк.
"Това ще помогне за осигуряването на повече работни места и като част от предварително обявените ни ангажименти за расова справедливост", каза Пичай.

Google с 1,1 млн. евро глоба за подвеждаща класификация на хотели Google с 1,1 млн. евро глоба за подвеждаща класификация на хотели
Google се съгласи да плати 1,1 милиона евро глоба за подвеждащо класиране на хотели, съобщи Евроактив. Google Ireland и Google France ...
Компанията майка на Google Alphabet отчете миналия месец 50-процентен скок на тримесечна печалба до 15,2 милиарда долара, тъй като нейният бизнес с дигитални реклами процъфтява.

Източник: actualno.com