Google се озова под съдебна критика поради обвинения на компанията

...
Google се озова под съдебна критика поради обвинения на компанията
Коментари Харесай

За възможно нарушаване на патентни права от Google се иска най-голямата в историята на САЩ компенсация в размер на $7 милиарда: компанията е обвинена в кражба на AI-технологии

Гугъл се озова под правосъдна рецензия заради обвинявания на компанията Singular Computing в нарушение на патенти за технологии с изкуствен интелект (AI). Основателят на Singular Computing, Джоузеф Бейтс, упорства за рекордните 7 милиарда $ отплата, потвърждавайки, че Гугъл нелегално е копирал неговите планове.

Според Reuters, Бейтс твърди, че неговата технология е била употребена в услуги на Гугъл, като Гугъл Search, Gmail и Гугъл Translate. Singular Computing търси обезщетение от 7 милиарда $ за нарушение на патенти, което съгласно него е първото в историята на Съединени американски щати.

Адвокатът на Бейтс, Кери Тимбърс, твърди, че Гугъл, откакто е получил нововъведенията за обработка на данни от Бейтс, е копирал технологията без негово познание. Тези нововъведения, по-специално в тензорните процесори, са употребявани за поддръжка на функционалностите на изкуствения разсъдък в другите услуги на Гугъл.

В отговор на обвиняванията, представителят на Гугъл Хосе Кастанеда назова патентите на Singular “съмнителни “ и сподели, че техните процесори са създадени без значение. Вътрешни фирмени писма, представени по делото, демонстрират, че концепциите на Бейтс са считани за допустима посока за развиване на Гугъл.

Делото е най-голямото в историята на Съединени американски щати за обезщетение за нарушение на патенти. Въпреки опроверженията от страна на Гугъл, казусът остава в центъра на вниманието и към този момент се отбелязва като значим миг в историята на интелектуалната благосъстоятелност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР