Google се опитва да осуети антимонополното разследване, инициирано от регулатора

...
Google се опитва да осуети антимонополното разследване, инициирано от регулатора
Коментари Харесай

Google убеждава Европейската комисия да спре антимонополното разследване срещу нея - компанията се опасява от огромни глоби

Google се пробва да осуети антимонополното следствие, инициирано от регулатора на Европейски Съюз, по отношение на нейните действия в региона на цифровата реклама, заяви Ройтерс, базирайки се на осведомен източник. Ако различията бъдат позволени на този стадий, компанията ще може да избегне продължителното детайлно следствие, което я заплашва с възможна огромна санкция.

Антимонополните искове на Европейски Съюз към този момент са коствали на Гугъл повече от 8 милиарда евро за последното десетилетие в три разнообразни каузи. Отделно е получила наставление да внесе промени в деловата си процедура в частта, нарушаваща свободната конкуренция и монополизацията на пазара.

През юни Европейската комисия разгласи началото на антимонополно следствие против Гугъл, поради вероятно нарушаване от страна на американския колос на разпоредбите на Европейски Съюз в региона на конкуренцията. Европейската комисия има намерение също да се увери, дали Гугъл не избира своите лични услуги за медийна реклама при достъп до потребителските данни, в ущърб на конкурентните снабдители на рекламни технологии, рекламодатели и онлайн-издатели.

Източникът на Ройтерс е споделил, че от Гугъл са създали предложение на Европейската комисия за съглашение. Той е отказал да даде детайлности „ заради деликатността на въпроса “.

Агенцията означи, че към момента не е известно дали изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Маргарет Вестагер (Margrethe Vestager) ще договаря за съглашение. Обикновено такива договаряния лишават месеци или даже години, преди да се реализира съглашение. И няма никаква гаранция, че тези договаряния няма да останат незавършени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР