Google разкри куп нови функции на CES. Една от тях

...
Google разкри куп нови функции на CES. Една от тях
Коментари Харесай

Гугъл обяви големи промени за всеки с Андроид и Самсунг

Google разкри куп нови функционалности на CES. Една от тях е новата система Бързо шерване, създаден в съдействие със Samsung. Това ще размени Nearby Share на Гугъл, което беше въведено през 2020 година

Интересно е да забележим по какъв начин Гугъл приема името на Samsung за това, което беше негова лична сходна услуга. Новото Quick Share е оповестено за най-хубавото от двата свята. Гугъл споделя, че има „ интегриран опит “ със Samsung, с цел да сътвори най-хубавата вградена алтернатива по дифолт за шерване на наличие peer-to-peer сред всички типове устройства, работещи с Android или Chrome OS, съобщи Морето.нет.
 

Сътрудничейки със Samsung, ние сплотяваме най-хубавото от нашите решения за шерване в неповторимо крос-Android решение под Quick Share1. Интегрирахме преживяванията и създадохме най-хубавата вградена алтернатива по дифолт за шерване на наличие peer-to-peer сред всички типове устройства в екосистемите Android и Chromebook. И с цел да създадем шерването още по-безпроблемно сред устройствата, ние работим с водещи производители на лични компютри като LG, с цел да разтеглим Quick Share до компютри с Windows като авансово конфигурирано приложение.

Това значи, че с просто допиране на новата икона за бързо шерване можете да видите лист с налични устройства наоколо. Вие оставате в контрола върху поверителността си и можете да изберете в настройките на телефона си кой може да открива вашето устройство и да изпраща файлове, без значение дали това са всички, единствено вашите контакти или единствено вашите лични устройства. Бързото шерване ще стартира да се популяризира на актуалните устройства с задействана функционалност за шерване наоколо идващия месец., разясняват от Google

Продължавайки напред, Fast Pair се уголемява до Chromecast с Гугъл TV в границите на идващия месец и ще доближи до още повече устройства с Гугъл TV по-късно тази година. След като поставите аксесоара си в режим на сдвояване, е единствено с едно допиране да свържете вашите съвместими слушалки или високоговорители към вашия Гугъл TV. Ще има и лесни контроли за излизане аудио, което ви разрешава бързо да се върнете към звука на тв приемника по дифолт, когато пожелаете.

От през днешния ден можете да предавате поточно наличие TikTok от вашия телефон към устройства с вграден Chromecast. Скоро това ще важи и за видеоклипове онлайн в TikTok.

Гугъл споделя, че до 2024 година гамата тв приемници на LG ще има вграден Chromecast, както и LG Hospitality и устройствата на LG Здравеопазване, тъй че да можете да излъчвате от телефона си към вашия LG тв приемник във вашата хотелска или болнична стая. Гугъл споделя, че към този момент има над 220 милиона месечно дейни Гугъл TV и други устройства с Android TV.

Нова функционалност Cast идва по-късно тази година, която ще ви разреши да предавате поточно това, което се възпроизвежда в Spotify и YouTube Music от вашия съчетаем телефон Pixel към вашия обвързван таблет Pixel, когато е наоколо. По този метод, в случай че слушате на пътя на телефона си, можете да превключите на таблета си, когато се приберете вкъщи да вземем за пример.

В бъдеще тв приемниците LG и определени Гугъл TV и други устройства с Android TV ще работят като центрове за Гугъл Home, което ще улесни прибавянето на устройства с задействан протокол Matter към вашата домашна мрежа и тяхното локално ръководство с приложението Гугъл Home.

Приложенията и услугите на Гугъл идват допълнително коли

Android Auto4 също получава някои потребни надстройки. Първи при Ford Mustang Mach-E и F-150 Lightning през идващите месеци, електрическите транспортни средства, съвместими с Android Auto, могат да споделят информация за батерията в действително време с Гугъл Maps. Тази интеграция ще улесни шофирането на електрическо транспортно средство, като даде прогнозното ви равнище на батерията при идване на вашата дестинация, предложи спирки за зареждане по пътя и даже оцени какъв брой време ще отнеме зареждането въз основа на вашето транспортно средство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР