Google работи върху новата услуга за обмен на съобщения с

...
Google работи върху новата услуга за обмен на съобщения с
Коментари Харесай

Google подготвя услуга за изпращане на безплатни SMS съобщения

Google работи върху новата услуга за продан на известия с несложното име Chat. Новият артикул ще замести услугите Allo и Duo, и ще сплоти в едно тяхната функционалност, като ще бъдат добавени редица нови благоприятни условия. Например, безплатното изпращане на SMS известия.
The Verge заяви, че Chat няма да бъде независимо приложение, а част от Android Messages, което е главното приложение за всички известия в Android. Интернет колосът има намерение да направи Chat главната система за продан на SMS-и за всички телефони, употребяващи мобилната операционна система Android. По всичко проличава, че Chat ще бъде пряк съперник на услугата iMessage на Apple.

Новата онлайн услуга се базира на стандарта Rich Communication Services (RCS). Благодарение на него, изпратените известия към консуматор, който не си е конфигурирал приложението със съответната функционалност, ще бъде с SMS формат. И за двете страни, тази преписка ще бъде безвъзмездна.



Основният проблем пред въвеждането и всеобщото потребление на Гугъл Chat е нуждата мобилният оператор да поддържа новия протокол. Тоест, в случай че провайдърът не поддържа Rich Communication Services, известията на Chat няма по какъв начин да бъдат обменяни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР