Google пусна нов инструмент с генеративен изкуствен интелект, наречен Imagen

...
Google пусна нов инструмент с генеративен изкуствен интелект, наречен Imagen
Коментари Харесай

Новият ИИ редактор на изображения на Google „Imagen Editor“ трансформира изображения с едно изречение

Гугъл пусна нов инструмент с генеративен изкуствен интелект, наименуван Imagen Editor, който може да преобразява фотоси единствено с едно изречение. Този инструмент е част от продължаващите старания на Гугъл да създава принадлежности с ИИ, които могат да преобразяват фотоси, без да са нужни професионални принадлежности. Imagen Editor е мощен инструмент, който може да прави огромни редакции в дадена фотография, като да вземем за пример пренасяне на обекти, заличаване на хора на назад във времето и смяна на цвета на небето. Инструментът е планиран по този начин, че да бъде елементарен за потребление и може да бъде наличен посредством Гугъл Photos.

Този инструмент може да прави вторично пресъздаване въз основата на съществуващи фотоси в сходство с въведените от потребителите условия под формата на текст. Imagen Editor не генерира изцяло наличие на изображенията, а модифицира и основава нови изображения въз основа на съществуващите изображения и потребностите на потребителите.

По-долу е показан образцов формален пример от Гугъл. В него първо се обрисува тялото на кучето, по-късно е въведена поръчката „ червен скафандър с бяла звезда “, на второто изображение е прибавен поръчка за „ ракета, направена от картон “, и най-после кучето да бъде със сини Bluetooth слушалки. Гугъл съобщи, че като виновна компания към момента не е изцяло готова за проблемите със сигурността, заради тази причина компанията към този момент няма да пусне редактора Imagen Editor за обществеността.

Какви са функционалностите на Imagen Editor?

Новият инструмент с ИИ се предлага с няколко функционалности. Без значение каква е потребността на потребителя, новият инструмент може да направи съответните промени съгласно потребностите на потребителите:

Преместване на обекти: Този инструмент може да реалокира обекти в фотография на друго място. Например, в случай че имате фотография на човек пред водопад, той може да реалокира индивида по-далеч настрана от фотографията.
Изтриване на хора във фонов режим: Този инструмент може да изтрие хората във фона на фотографията. Например, в случай че имате фотография на човек пред постройка, Imagen Editor може да изтрие хората на назад във времето, с цел да направи индивида по-отчетлив.
Промяна на цвета на небето: Освен всичко това, този инструмент може също по този начин да промени цвета на небето в фотографията. Например, в случай че имате фотография на залез, Imagen Editor може да направи небето по-синьо.

Какво е евентуалното влияние на Imagen Editor?

Imagen Editor има капацитета да направи гражданска война в света на фотографията и обработката на фотоси. С помощта на този инструмент потребителите могат да вършат съществени редакции на фотография без да се нуждаят от професионални принадлежности. Това значи, че всеки може да употребява този инструмент, с цел да преобрази своите фотоси и да ги направи да наподобяват по-добре. Той може да се употребява и от професионални фотографи, с цел да спестят време и да създадат работния си развой по-ефективен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР