Google представи нови инструменти за собствениците на уебсайтове — те

...
Google представи нови инструменти за собствениците на уебсайтове — те
Коментари Харесай

Google се зае със задачата да изчисти търсачката от оптимизирания боклук – давайки приоритет на съдържанието, генерирано от потребителите

Гугъл показа нови принадлежности за притежателите на уеб страници — те ще оказват помощ за повишение на видимостта на обществените мрежи и форумите в резултатите от търсенето. Мярката е ориентирана към частичната смяна на курса в търсачката на Гугъл: генерираното от потребителите наличие ще получи по-голяма тежест, което в бъдеще ще отстрани усъвършенствания отпадък от резултатите от търсенето, който се трансформира във все по-голям проблем в актуалната Мрежа.

По-рано Гугъл показа филтъра Perspectives — той акцентира в резултатите от търсенето изявленията от конгреси, уеб сайтове за въпроси и отговори и обществени мрежи. Функцията дебютира на мобилните устройства и след това мигрира към настолната версия на търсачката. Компанията обнови своя логаритъм за класиране, с цел да усили наличието на „ отзиви от първа ръка “ и предложи принадлежности, които да оказват помощ на търсачката да разбере, по какъв начин са структурирани данните в уеб страниците на мрежовите общности, което разреши по-широкото показване на това наличие в резултатите от търсенето.

Средствата за микромаркиране ProfilePage ще оказват помощ на Гугъл да демонстрира информацията за създателите, които разгласяват наличието си непосредствено в резултатите от търсенето: имена, псевдоними, профилни фотоси, брой клиенти и индикатори за известността на техните изявления. DiscussionForumPosting и микромаркирането QAPage ще оказват помощ при разбора на самото наличие: Гугъл се оправя с индексирането на известните платформи като Reddit и Quora, а новите принадлежности ще оказват помощ на дребните уеб сайтове — конгреси и платформи за въпроси и отговори —- да реализират сходни резултати. Средствата за тестване на работата на тези принадлежности ще се появят в секциите Search Console и „ Проверка на разширени резултати “: уеб-администраторите ще могат да потвърдят валидацията на маркирането.

Наскоро Гугъл предложи и пробна обществена функционалност: потребителите можеха да разясняват уеб страниците в резултатите от търсенето. Ако сходни бележки станат известни, Гугъл ще се трансформира в самобитен аналог на Reddit — най-голямата общественост в света предишното лято вкара такса за достъп до API.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР