Google, подразделение нa Alphabet, ще даде 25 милиона долара в

...
Google, подразделение нa Alphabet, ще даде 25 милиона долара в
Коментари Харесай

Google дава 25 милиона долара за новия фонд на ЕС за борба с фалшивите новини

Google, поделение нa Alphabet, ще даде 25 милиона $ в новосъздадения фонд " Европейски медии и информация " за битка с подправените вести, заяви през днешния ден компанията, представена от Ройтерс. Това става на фона на рецензиите, че софтуерните колоси не вършат задоволително, с цел да разобличават дезинформацията.

Пандемията от COVID-19 и президентските избори в Съединени американски щати предходната година станаха мотив за повишен брой подправени вести и се появиха обвинявания против обществените медии, че не са задоволително дейни в оправянето с казуса. Според регулаторните органи те могат да подхващат дейности посредством строги ограничавания.

Фондът " Европейски медии и информация ", който бе основан предходната седмица от фондация Calouste Gulbenkian и Института на Европейски Съюз, цели да включи откриватели, хора, които ревизират обстоятелствата, организации с нестопанска цел и други публични органи в битката против подправените вести.

Несигурността и провокациите, с които се сблъскахме предходната година, демонстрираха, че е по-важно от всеки път хората да имат достъп до точна информация и да отделят действителните обстоятелства от измислицата. Това написа в обява в блог шефът на отдел " Бизнес интервенции " в Гугъл Мат Бритин.

Фондът бе основан за период от пет години. Европейската обсерватория за цифрови медии, основана в границите на план на Европейска комисия предходната година, ще прави оценка и избира плановете. Сред членовете й са хора, които ревизират обстоятелствата, както и учени откриватели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР