Google планира важна промяна в Android, която ще засили защитата

...
Google планира важна промяна в Android, която ще засили защитата
Коментари Харесай

Google интегрира в Android важна защитна характеристика

Google възнамерява значима смяна в Android, която ще ускори отбраната и поверителността на потребителите си, до момента в който в това време ще разреши на фирмите да показват своята реклама.

Става дума за Privacy Sandbox. За потребителите това значи повече сигурност, защото приложенията към този момент няма да могат да прихващат информация от други приложения (например зловредно приложение да чете данни от банковата апликация на притежателя на устройството) – те ще са изолирани едно от друго в самобитни „силози“. Освен това се чака, че консолидираното на технологията да окаже и усъвършенствания в посока на общата продуктивност на устройствата. За самата компания, Privacy Sandbox е един от методите, по които компанията заявява пред американските и европейските регулатори желанието си да се съобразят с нормативни стандарти, като GDPR и законите за обработка на данните в Калифорния. Сендбокс функционалността е налична от дълго време при другия огромен съперник на Гугъл на смарт телефон полето – Apple. По отношение на рекламните организации, те ще могат да продължат да изпращат целенасочена реклама, основаваща се на ползи, да виждат статистика за броя гледания и да монетизират продуктите си без да ги е боязън, че ще попаднат под ударите на регулаторите.

„Днес, ние анонсираме многогодишна самодейност да развиваме Privacy Sandbox в Android за представянето на напълно нови, по-поверителни решения за даване на реклама. Тези решения ще лимитират шерването на потребителска информация с трети страни и ще действат без потребността от крос-апликационни идентификатори, включително и рекламните ID номера. Освен това, ние изследваме налагането на технологии, които понижават капацитета за събирането на данни, включително и по-надеждни способи за интеграция на рекламните SDK пакети“, във връзка сегашния анонс Антъни Чавес, вицепрезидент на отдел Management, Android Security & Privacy в Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР