Google планира да инвестира до два милиарда долара в център

...
Google планира да инвестира до два милиарда долара в център
Коментари Харесай

Google готви инвестиция от 2 млрд. долара в Полша

Google възнамерява да влага до два милиарда $ в център за данни в Полша, заяви в „ Pulse Biznesu ”, представен от БГНЕС.
„ Базата на Гугъл Cloud във Варшава е най-голямата инвестиция в този вид инфраструктура в Полша “, сподели пред изданието Магдалена Джиевгуч, шеф за бизнес развиване на Гугъл Cloud за Полша и района.
Въпреки че тя не даде съответна сума за инвестицията, вестникът твърди, че тя ще бъде сред 1,5 и 2,0 милиарда $ (1,3 милиарда и 1,8 милиарда евро).
Джиевгуч съобщи, че планът би трябвало да стартира да действа до началото на идната година.
" Това е част от разширението на компютърната и телекомуникационната инфраструктура в Европа, която от 2007 година коства повече от 15 милиарда евро ", обобщава „ Pulse Biznesu ”.
Microsoft разгласи през май, че ще влага един милиард $ в Полша за разширение на интервенциите си, в това число за основаване на нов районен център за потребление на мрежа от отдалечени сървъри, хоствани в Интернет, за предпазване, ръководство и обработка на данни.
И двете вложения идват в решителен миг за полската стопанска система, защото заради коронавирусната рецесия страната е изправена пред първата си криза след краха на комунизма преди три десетилетия.
Гугъл и Microsoft са измежду световните водачи в даването на облачни услуги - промишленост на стойност стотици милиарди долари.
Освен че таксуват за услугата, облачните оператори са в положение да събират големи количества данни и да отворят доста други потоци от доходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР