Google Pay навлиза официално в България от днес. Дългоочакваната новина

...
Google Pay навлиза официално в България от днес. Дългоочакваната новина
Коментари Харесай

Google Pay стъпва в България

Гугъл Pay навлиза публично в България от през днешния ден. Дългоочакваната вест заяви извънредно пред БНР Ваня Манова, управител на Mаstercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

Услугата Гугъл Pay става налична първо за клиентите на финтех компанията Paynetics с техния мобилен портфейл Phyre. Достъп до Гугъл Pay ще имат и клиентите на двата телекома A1 и Vivacom, както и на Българо – американска кредитна банка. За останалите банки и финансови институции това е бизнес решение.

Най-голямото предизвикателство беше Гугъл да оцени България като пазар с капацитет, акцентира Манова.

Актуално изследване на Мastercard за цифрово банкиране, извършено на европейско равнище, демонстрира по- високия интерес към цифровите технологии и услуги на българските консуматори по отношение на тези в други страни на Стария континент. Според проучването 34% от българите към този момент употребяват приложения на напълно цифрови банки. За 70% от родните консуматори най-важното преимущество на мобилните разплащания е бързината.

Ръст на електронната търговия у нас регистрират в първите седмици на пандемията. 17% от българските консуматори за първи път са пазарували онлайн, а доста от клиентите са разширили асортимента на закупуваните артикули и услуги.

Нови функционалности, свързани с повишение на сигурността на електронните разплащания, се осъществяват и у нас:

„ Ние въведохме стандарт, по отношение на който всички банки и финансови институции ще вкарат биометричната автентикация на своите клиенти. Нещо, което ще отстрани помненето на пароли и така нататък Само с одобряване на своята идентификация – пръстов отпечатък, лицево различаване – хората ще могат по допустимо най-сигурен метод да удостоверяват своите поръчки онлайн. И това е напълно в сходство с условията на европейските регулации, по – особено PSD2 за двуфакторна автентикация на клиентите. В България към този момент тази услуга се предлага “, сподели още Ваня Манова.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР