Google отново заговори за края на Hangouts, обявявайки официалната дата,

...
Google отново заговори за края на Hangouts, обявявайки официалната дата,
Коментари Харесай

Google пенсионира Hangouts официално тази есен

Google още веднъж заприказва за края на Hangouts, обявявайки формалната дата, на която то ще замине в историята. Приложението ще изчезне през ноември, а негов правоприемник ще е Гугъл Chat. Новината за това беше през вчерашния ден от Рави Канеганти, продуктов управител за Гугъл Chat.

„Започвайки от през днешния ден, хората, които употребяват Hangouts на мобилните си телефони ще стартират да виждат на екраните си подканяне да преминат към Chat in Gmail или приложението Chat. Подобно на тях, хората, които употребяват приставката за Chrome на Hangouts ще бъдат насърчени да си конфигурират приложението на Chat или неговата уеб версия“, написа Канеганти. Още идващия месец, тези, които употребяват Hangouts в средата на Gmail ще бъдат пренасочени към Chat в Gmail. Уеб версията на услугата ще остане дейна до по-късно тази година, като потребителите му ще стартират да виждат уведомления за миграцията най-малко месец преди тя да бъде осъществена от Гугъл, добавя той. За облекчение на потребителите, Гугъл показват услугата Takeout, посредством която могат да бъдат свалени данните от Hangouts в допълнение към автоматизирания преход, който ще бъде подкрепят от компанията.

Появил се през 2013, Hangouts идва да размени Гугъл Talk и няколко други други възможности на компанията за продан на мигновени известия и бизнес съдействие. През 2020 компанията разгласи, че последователно ще стартира да трансферира потребителите на Hangouts към Chat. Що се отнася до бъдещето на Chat, Канеганти оповестява, че през идващите месеци неговите консуматори ще получат достъп до нови характерности, като директни позвънявания, опцията за редакцията на голям брой изображения, по-добра интеграция със Spaces и др.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР