Google отбеляза д-р Игнац Земелвайс.Лекарят открива, че работата с чисти

...
Google отбеляза д-р Игнац Земелвайс.Лекарят открива, че работата с чисти
Коментари Харесай

Google отбеляза д-р Игнац Земелвайс

Гугъл означи доктор Игнац Земелвайс.

Лекарят открива, че работата с чисти ръце може да избави живота на почтени родилки, тъй като методите на асептиката предотвратяват смъртоносната следродилна тресчица. Той има вяра, че микробите, причиняващи инфекции, елементарно се придвижват от пациент на пациент посредством медицинския личен състав в лечебните заведения. Медикът предлага използването на хлориран варов разтвор за измиване на ръце преди операции,  с цел да се предотврати разпространяването на инфекциозната болест.  За този сполучлив, елементарен и доходоносен способ лекарят с право е считан за избавител на значително майки.



Макар и извънредно сполучливо, откритието на Земелвайс се сблъсква челно с правилата на вярата в науката и медицината от 19 век. Неговите сътрудници и други медицински експерти изрично, а неведнъж - и много остро отхвърлят да одобряват откритието му. Това е основно, тъй като те не могат да бъдат уверени, че отговорността за разпространяването на инфекциите е тяхна.  Реакцията на медиците се отразява и на работата на доктор Земелвайс.  През 1849 година изявеният доктор получава тежък за него отвод за преназначение.

Игнац Земелвайс се трансформира в личност нон грата.  Сблъсква се с нежеланието на издателите на здравна литература. Никой не желае да разгласява или разпространява неговите проучвания и открития.

За страдание неспирната рецензия, в последна сметка, разрушава психическото здраве на лекаря. До края на 1865 година той страда от пагубните резултати на тежка меланхолия, загуба наизуст и други неврологични недоволства.  Лекарят постъпва в клиника за душевно заболели,  където обитава единствено две седмици. Земелвайс умира (случайно или не - от сепсис) на 13 август 1865 година на 47-годишна възраст.. news.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР