Google отбеляза 1 юни. Международният ден на детето се празнува

...
Google отбеляза 1 юни. Международният ден на детето се празнува
Коментари Харесай

Google отбеляза 1 юни

Гугъл означи 1 юни . Международният ден на детето се чества към този момент съвсем 100 години. Той води началото си от международна конференция, извършена в Женева, която била отдадена на благосъстоянието на децата по света. Тази конференция се провела през 1925 година и на нея била призната декларация за правата на децата, съгласно която възрастните би трябвало да дават на децата всичко, което спомага за тяхното благоденствие, без значение от тяхната националност, религия или раса.

Освен това този празник възпоменавал и всички деца, починали по време на Втората международна война. Тъй като детето не е задоволително зряло, с цел да все грижи единствено за себе си, то се нуждае от специфичните грижи на възрастните, които освен да го възпитават, само че и да го пазят и направляват, до момента в който порасне задоволително, с цел да поеме отговорност и личен път в живота.

За да се стигне до празнуването на Ден на детето, се е почнало точно с тази декларация. Според нея възрастните би трябвало да обезпечат опция на детето да се развива, както физически, по този начин и душевно по най-хубавия вероятен метод. Те би трябвало да го предизвикват да развива качествата и уменията си, с цел да стане пълностоен възрастен в бъдеще.

Децата имат следните неотменими права:

Ако е гладно детето - да бъде нахранено

Ако е болно детето - да бъде лекувано

Ако дете е изоставено от родителите си - да бъде прибрано и отгледано

Ако е недоразвито детето - за него да се грижат възрастни, които да подкрепят неговото развиване

Ако е непослушно детето - да бъде вразумявано, с цел да поеме по правия път

Ако детето има потребност от помощ - би трябвало да я получи.

Въпреки че няма точна информация по какъв начин е определена датата 1-ви юни, се смята че тя идва от китайския фестивал на драконовите лодки, който се чества на този ден. Празникът на драконите е честван в Китай още от дълбока античност и е обвързван с пролетното равноденствие.

През 1925 година генералният консул на Китай събрал всички китайски сирачета на 1-ви юни, с цел да чества с тях този китайски фестивал. На същия ден се състоял и конгресът в Женева.

И въпреки всичко, с цел да стане този Ден на детето интернационално отбелязван, трябвало да изминат още 25 години. Така през 1950 година празникът за първи път бил честван по едно и също време в над 50 страни по целия свят. От тази година насам на всеки 1-ви юни най-голямо внимание получават децата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР