Google обявиха нова мярка, чиято цел е да направи личните

...
Google обявиха нова мярка, чиято цел е да направи личните
Коментари Харесай

Google засилва поверителността на личните данни в приложенията от Play Store

Гугъл оповестиха нова мярка, чиято цел е да направи персоналните данни на потребителите на мобилните приложения, предлагани в магазина им, по-защитени. Промяната е ориентирана към разработчиците, публикуващи в Play Store приложения, които изискват основаването на сметки. Те ще би трябвало да разрешат на потребителите да изтриват регистрациите си, както от самото приложение, по този начин и онлайн.

Промяната беше обявена от Бетел Отутейе, старши шеф на отдел „ Продуктово ръководство “ към екипа на Android App Safety. Тя акцентира, че новото условие ще даде още повече власт на потребителите над данните си, които биват обработвани от приложенията.

„ За приложенията, позволящи основаването на акаунт, разработчиците скоро ще би трябвало да дават опцията за търкане на данните и акаунта от самото приложение или онлайн “, изяснява Отутейе. „ Чрез основаването на по-интуитивно прекарване с тази политика, ние се надяваме, че ще образоваме по-добре общите ни консуматори по повод методите за надзор на персоналната информация, които им биват предоставяни “. Новите условия ще дават и повече еластичност, добавя тя, като потребителят ще може да избере да не изтрива целия си акаунт, а единствено избрани видове данни, като да речем изображения, видео или историята.

Разработчиците ще могат да изпращат мнения и въпроси във връзка с новите правила до началото на декември тази година. Самите промени влизат в действие при започване на идната година. Те ще се отразяват в появяването на специфична значка, указваща опцията за търкане на данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР