Google обяви своя план за връщане към офиса, който има

...
Google обяви своя план за връщане към офиса, който има
Коментари Харесай

Намаляват заплатата на служители на Google, ако работят от разстояние

Google разгласи своя проект за връщане към офиса, който има многочислени преимущества като еластичност и четири седмици работа от разстояние. Компанията ще поправя заплатите на отдалечени чиновници в региони с по-ниски разноски за живот. Тази наклонност наподобява е по-силна в залива на Сан Франциско, където концентрацията на софтуерни колоси е повишила заплатите, както и цената на наема или комерсиалните пространства. 

Фейсбук към този момент разгласи политика, сходна на тази на Google, когато през май Марк Зукърбърг съобщи, че ще поправя заплатата на служащите, които решат да се реалокират. Изглежда че Twitter ще направи нещо сходно, макар че все още това не е обявено от компанията, предава.

Трябва ли да се заплаща на хората, работещи от разстояние по отношение на мястото, където работят или по отношение на това, което генерират за компанията? Дебатът е забавен и значим заради смисъла, което би могъл да има. Още повече, че преди няколко дни стана ясно, че отдалечената работа е икономисала на Гугъл приблизително 1 милиард от пътувания и разноски за офиси и материали.

Освен това Гугъл разгласи и някои промени в своята политика след насилственото практикуване на работа от разстояние. Нейният основен изпълнителен шеф Сундар Пичай изясни в имейл до чиновниците си, че чака 20% от чиновниците му да работят от у дома след възобновяването на работата в офисите тази година.

" Преди пандемията имахме хиляди хора от главните си екипи, работещи от разстояние. Очаквам тези цифри да се усилят през идващите месеци, защото създаваме по-отдалечени функционалности, в това число за изцяло отдалечени подекипи ", написа Пичай.

През юни Гугъл ще осведоми чиновниците за това по какъв начин могат да изискат непрекъсната работа от вкъщи или от други офиси. Компанията ще поправя заплатата на чиновниците и в двата случая. 

" Всеки чиновник на Гугъл към този момент може да работи краткотрайно в продължение на четири седмици годишно от място, друго от избрания от него офис, което е нарастване по отношение на предходните две седмици ", обянява Пичай. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР