Google обяви, че затваря студиото си за разработване на компютърни

...
Google обяви, че затваря студиото си за разработване на компютърни
Коментари Харесай

Google се отказа да създава компютърни игри

Google разгласи, че затваря студиото си за създаване на компютърни игри към плана Stadia. Вместо това световната интернет компания ще се концентрира над услугата да предлага стрийминг на игри от други компании, които имат повече опит в сферата, съобщи The Verge.

„ Да се основават висококачествени игри изисква доста години опит и обилни вложения, които единствено се усилват експоненциално във времето “, разяснява Фил Харисън, вице президент на компанията и общоприет управител на Stadia. „ Затова ще насочим старания в задълбочаването на партньорските си връзки с другите компании в бранша, до момента в който се отхвърляме да сътворяваме свое лично наличие “, добави той.

Компанията затваря две студия за разработка на игри в Лос Анджелис и в Монреал, а служилите ще бъдат пренасочени към планове за потребителски интерфейс.

От своя страна обаче услугата Stadia, която дава опция да се играят игри в облачна среда, без те да са били закупени и конфигурирани на компютър, ще продължи да съществува.

Все отново това е забележителен удар по упоритостите на Гугъл  в съревнованието с Microsoft, Sony и Nintendo, които основават свои лични игри.  Stadia остава просто следващата платформа като Playstation, Xbox или настолен компютър, на която може да се играят възпроизвеждат непознати артикули, разяснява изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР