Google обяви, че възнамерява да постави нов подводен оптичен кабел

...
Google обяви, че възнамерява да постави нов подводен оптичен кабел
Коментари Харесай

Google изгражда огромен подводен оптичен кабел между САЩ, Великобритания и Испания

Google разгласи, че има намерение да сложи нов подводен оптичен кабел сред Съединени американски щати, Англия и Испания като част от стъпките в посока за за възстановяване на услугите си, написа CNBC.

Кабелът на име Grace Hopper на американския пионер в компютърното програмиране - ще обезпечи " по-голяма резистентност на мрежата, която е в основата на потребителските и корпоративните артикули на Гугъл ", обявиха от компанията.

" След като бъде пуснат в употреба, кабелът на Grace Hopper ще бъде един от първите нови кабели, които ще свържат Съединени американски щати и Англия от 2003 година насам, увеличавайки потенциала и захранвайки услуги на Гугъл като Meet, Gmail и Гугъл Cloud ", сподели Бикаш Колей, заместител президент на световната мрежа на Гугъл, в обява в блога.

" Това е първата ни инвестиция в частен подводен кабелен маршрут до Англия и нашият първи по рода си маршрут до Испания ", сподели Колей.

Компанията със седалище на Mountain View добави, че кабелът ще включва " ново превключване на оптични нишки ", което ще му разреши да движи трафика към спирания на интернет по-компетентно от преди. Освен това той ще има 16 двойки нишки (32 влакна), което е " доста надграждане " на интернет инфраструктурата, която свързва Съединени американски щати с Европа, сподели Коли.
 Фейсбук построява голям подводен кабел към Африка
Фейсбук построява голям подводен кабел към Африка

Гигантът чака 1,3 милиарда онлайн

Кабелът ще се простира по дъното на океана от Ню Йорк до морския курортен град Корниш Буде в Съединени американски щати и Билбао в Испания. Той ще изминава 6 250 км от Съединени американски щати до Англия и 6 300 км от Съединени американски щати до Испания.

Гугъл неотдавна контракт с доставчика на подводен кабел SubCom, който е със седалище в Ню Джърси, а планът се чака да завърши през 2022 година Гугъл не е обявил какъв брой коства новият кабел.

Подводни кабели придвижват 98% от интернационалния интернет трафик по целия свят. Тези кабели дават опция за шерване, търсене, изпращане и приемане на информация по целия свят с висока скорост.
 Huawei желае да прокара първия оптичен кабел сред Южна Америка и Азия
Huawei желае да прокара първия оптичен кабел сред Южна Америка и Азия

Компанията следи търга за плана в Чили

Мерките, въведени в международен мащаб на фона на пандемията от ковид доведоха и до по-голямо напрежение в съществуващите мрежи с търсенето на услуги с интензивно потребление на данни като Netflix и Zoom. " Тези предизвикателни времена ни научиха, че стабилната и надеждна мрежа към този момент не е " хубаво да я имаш ", а е сериозна за бизнеса. Естествено, инвестицията в инфраструктура е главен приоритет, изключително откакто свързаността се трансформира във все по-голяма нужда, " споделя Майер.

През май тази година Фейсбук разгласи, че построява подводен кабел към Африка, с цел да ускори достъпа до интернет на континента. Компанията си партнира с China Mobile, MTN, Orange и Vodafone, както и с локалните мрежови оператори по плана, наименуван 2Africa.

С дължина 37 000 километра, Фейсбук твърди, че кабелът ще бъде " съвсем еднакъв на обиколката на Земята ". Все още не е ясно какъв брой финансиране са вложили зад плана компанията и сътрудниците й.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР