Google обяви, че планира да спре да продава онлайн реклама,

...
Google обяви, че планира да спре да продава онлайн реклама,
Коментари Харесай

Google няма да продава реклама, базирана на посещения на сайтове

Google разгласи, че възнамерява да спре да продава онлайн реклама, която се базира на информация от визитите на уеб сайтове, които потребителите на световната търсачка вършат, съобщи Уол Стрийт Джърнал.

Тъй като идва от най-голямата компания за цифрова реклама в света, решението може да докара до световни промени що се отнася  до следенето на персонална информация. По данни на Jounce Media Гугъл е привлякъл 52% от всички разноски за цифрова реклама през 2020 година, възлизащи на 292 милиарда $.

„ Ако фирмите, които оферират онлайн реклама, не се трансформират и не стартират да регистрират терзанията, които хората имат по отношение на персоналните си данни, ние рискуваме бъдещето на отворения интернет “, разяснява Давид Темкин, продуктов управител на Гугъл, който е измежду основателите на смяната.

В бъдеще компанията няма да влага в развиването на нова или да употребява досегашните разработки за следене на визитите, реализирани от потребителите. През предходната година Гугъл към този момент разгласи, че от 2022 година ще прекрати най-популярната такава технология, известна като бисквитки на трети страни. Сегашното известие значи, че компанията няма желание да сътвори нова технология, която да размени употребяваната сега.

Вместо това Гугъл ще употребява нова технология, наричана „ персонален пясъчник “, която ще таргетира публика на агрегирани групи със сходни ползи, вместо самостоятелни консуматори. Компанията ще стартира тестово потребление през второто тримесечие на 2021 година  

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР