Google обнови предупреждението в инкогнито режима на браузъра Chrome и

...
Google обнови предупреждението в инкогнито режима на браузъра Chrome и
Коментари Харесай

Google призна, че Chrome ни следи и в инкогнито режима

Google обнови предизвестието в тайно режима на браузъра Chrome и към този момент припомня на потребителите, че този режим не значи цялостна анонимност. Това е следстие от дело, по което интернет колосът е постигнал съглашение, оповестява Ars technica.

Досега стартирането на Incognito режима идваше със известие, че потребителят може да сърфира поверително и другите ползватели на устройството няма да виждат интензивността му. Според завелите делото обаче, това основава усещане, че активността им е изцяло анонимна, в това число и в интернет.

Това обаче не е по този начин. Инкогнито режимите разрешават събирането на информация за интензивността от страна на уеб сайтове и платформи. Тези данни може да са по-малко, само че интензивността въобще не е изцяло анонимна.

Затова известието при стартирането на режима в този момент е променено. Добавя се обясение, че " Incognito режимът не трансформира по какъв начин уеб страниците, в това число Гугъл, събират информация ".

Делото обвиняваше Гугъл, че не изяснява по никакъв метод какво се случва с тайно режимите и основава комплициране измежду потребителите. Компанията се защитаваше, като споделяше, че потребителите са наясно, че употребявайки дадена услуга, в това число личните ѝ, постоянно има продан на информация, в това число за интензивността и потребителите са се съгласили с това, когато са конфигурирали приложението. Друг мотив на компанията беше, че тематиката е необятно обсъждана в медиите и обществото и това също е дало задоволително информация на ползващите режима.

Делото се води в Калифорния от 2020 година На 26-ти декември 2023 година Гугъл и ищците оповестиха, че са постигнали съглашение. Предстои то да бъде обещано на съда за утвърждение, като тогава ще станат ясни и точните му параметри оттатък смяната на посланието в браузъра
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР