Google обикновено не участва пряко в MWC, но тази година

...
Google обикновено не участва пряко в MWC, но тази година
Коментари Харесай

В Android смартфоните се появяват много нови неща. Неочакван анонс от Google

Гугъл нормално не взе участие директно в MWC, само че тази година бе направено изключение. Компанията разкри какви нововъведения ще се появят в Android и в редица приложения. Промените стартират тази седмица. Почти всички от тях по един или различен метод са свързани с опциите, които оферират невронните мрежи и изкуственият разсъдък.

Интеграция на чатбота Gemini в Гугъл Messages

Гугъл Messages ще ви разреши да получите достъп до Gemini непосредствено в приложението. Това доста ще разшири опциите за връзка. Ще стане допустимо да инструктирате невронната мрежа да сформира отговори и преписка, както и да намира нужната ви информация. Чатботът Gemini ще бъде наличен първо като бета версия, единствено на британски език и единствено в някои страни.

Преразказване на известията в Android Auto

Тази функционалност бе оповестена дружно с представянето на смарт телефоните Galaxy S24 на Samsung и скоро ще бъде необятно налична. Android Auto ще може да употребява изкуствения разсъдък, с цел да дава обобщение и озвучаване на известията от чатовете по време на шофиране. Ще бъдат предлагани и подобаващи отговори и дейности (например можете да съобщите на колегата си в диалога времето на идване или да му се обадите).

Ръчно написани бележки в Гугъл

В Гугъл Docs ще има нова функционалност за маркиране, която ще ви даде опция да добавяте ръкописни бележки към документите си. Това може да стане с пръст или със стилус. Има няколко инструмента, от които можете да избирате (например разнообразни цветове на писалката и маркери).

Приложението Fitbit към този момент може да демонстрира данните от Health Connect

Приложението Fitbit за Android към този момент може да синхронизира данните си със Health Connect. Сега то ще може да демонстрира данните, изпратени към Health Connect посредством други приложения. Приложението Fitbit може да демонстрира данни и от други приложения (AllTrails, Oura Ring и MyFitnessPal), с цел да се получи по-пълна картина на физическата форма на потребителя.

Указания за публичния превоз в Гугъл Maps на Wear OS

Указанията за публичния превоз към този момент са налични в приложението Гугъл Maps за Wear OS. С него можете да оставите смарт телефона в джоба си и да погледнете своя часовник, с цел да видите в какъв брой часа ще дойде рейс, тролейбус или различен превоз. Можете също по този начин да получите навигационни инструкции по какъв начин да стигнете до нужната ви спирка.

Поддръжка на екранни скенери за Обектива в Гугъл Maps

Функцията TalkBack на вашия смарт телефон ще може да чете информацията за обещано заведение (например работно време, рейтинг и отзиви). Освен това към този момент можете да докоснете иконката „ Обектив “ в лентата за търсене в приложението и да насочите камерата на телефона към заобикалящата ви среда, с цел да намерите информация за околните банкомати, заведения за хранене и други

Генерирани от изкуствен интелект надписи в Lookout

Приложението Lookout разполага с новата функционалност „ Въпроси и отговори за изображенията„. Тя употребява изкуствен интелект, с цел да генерира автоматизирано описания на фотосите, изображенията в интернет и фотосите в изявленията. Функцията се популяризира измежду англоговорящите консуматори в целия свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР