Google и Apple премахнаха от магазините си приложението за тактическо

...
Google и Apple премахнаха от магазините си приложението за тактическо
Коментари Харесай

Google и Apple клекнаха пред Кремъл и премахнаха приложението на Навални с началото на изборите в Русия

Google и Apple отстраниха от магазините си приложението за тактическо гласоподаване на хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални. Това оповестиха от екипа му, откакто Русия упрекна американските софтуерни компании, че се намесват във вътрешните ѝ работи, оповестява ДПА.

В Русия се организират избори за нов парламент, които се чака ръководещата партия " Единна Русия " да завоюва, макар спада на рейтинга след най-големите репресии против критиците на Кремъл от години.

Сподвижниците на Навални, най-яростният вътрешен съперник на президента Владимир Путин, възнамеряваха да употребяват мобилното приложение, с цел да провеждат тактическа акция за гласоподаване, с цел да нанесат удар на " Единна Русия ".

Русия изиска този месец Apple и Гугъл да отстранен приложението от магазините си, като съобщи, че отводът да го сторят ще се третира като интервенция в нейните парламентарни избори.

Вчера Русия съобщи, че са направени публични подходи към ръководителите на двете компании. Иван Жданов, съмишленик на Навални, живеещ в чужбина, настоя, че премахването съставлява политическа цензура.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР