Google е привърженик на движението Black Lives Matter и протестите,

...
Google е привърженик на движението Black Lives Matter и протестите,
Коментари Харесай

Екипът на Google Chrome премахва понятието „черен списък“

Гугъл е последовател на придвижването Black Lives Matter и митингите, и в този момент екипът на Chrome стартира да отстранява даже фините форми на расизъм, като се отдалечава от термини като „ черен лист “ и „ белият лист “ (blacklist и whitelist).
От октомври предходната година Гугъл Chrome - или по-точно планът с отворен код Chromium – създава насоки за жанр на кодове, които да са „ расово неутрални “. Разработчиците на Chrome и Chromium би трябвало да заобикалят словосъчетанията „ черният лист “ и „ белият лист “ в интерес на неутралните термини „ блок лист “ и „ позволителен лист “ (blocklist и allowlist)
Термини като „ черен лист “ и „ бял лист “ подсилвали внушението, че черният е неприятен, а белият - добър.Google поставя старания да размени „ blacklist “ с „ blocklist “ от май 2018 година Вътрешният код на Chrome обаче към момента има доста много препратки към черни описи, в това число цялостен раздел, наименуван „ съставни елементи / черен лист “.
Общо над 2000 препратки към словосъчетанието „ черен лист “ са декларирани да бъдат сменени. Насърчаващо е да забележим Гугъл да подхващат дейности за битка против расизма във всичките му форми. Промените в един от най-популярните браузъри служат като увещание, че всички ние имаме силата да се борим против расизма в личните си „ царства “, написа уеб сайтът 9to5google.com
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР