Gong.bg представя видео класацията "Топ 10 на най-великите боксьори за

...
Gong.bg представя видео класацията "Топ 10 на най-великите боксьори за
Коментари Харесай

Кои са най-великите боксьори

Gong.bg показва видео класацията "Топ 10 на най-великите боксьори за всички времена “ от спортния публицист Иво Стефанов.

В топ 10 на най-великите боксьори за всички времена намират място:

Майк Тайсън

Майк Тайсън е един от най-силните боксьори за всички времена. В началото на 90-те години Тайсън е определян като несломим боксьор, който нокаутира всички кандидати, които стоят пред него. Той побеждава най- посредствения международен първенец Тревър Бърбик, губи от Бъстър Дъглас и е унизен от Ивендър Холифийлд и Ленъкс Луис.
 Майк Тайсън Майк Тайсън
Майк Тайсън елементарно притегля вниманието на почитателите, откакто печели първите си 19 мача с нокаут. Той побеждава Тревър Бърбик единствено за два рунда през 1986 година, с цел да стане най-младият първенец в тежка категория. Година по-късно съумява да завоюва и двете корони в тежката категория - WBA и IBF, като се трансформира в първия боксьор обединил шампионските трофеи от IBF, WBА и WBC.

Със смущаващото му държание, с мощта, която има и опустошително якия нокаут изплаши доста съперници преди първия звънец. Той раздира редица противници в тежка категория, до момента в който не записва първо проваляне за 42-1 от новобранеца Джеймс „ Бъстър “ Дъглас през 1990 година. Завръщането му излиза от релси, тъй като е наказан за обезчестяване и лишен от независимост от 1992 до 1995 година. Той си връща шампионската купа в WBC в тежка категория от Франк Бруно и шампионския колан в WBA от Брус Селдън през 1996 година, само че губи от Ивендър Холифийлд през ноември същата година. Проваля се в реванша против Холифийлд, когато ухапва и двете уши на противника си.

Майк Тайсън има връх от 50 победи, от които 44 са с нокаут и единствено 6 загуби.

Роки Марчано
 Роки Марчано Роки Марчано
Кариерата на Роки Марчано продължава малко. Неговата епоха е от 1948 до 1955 година. Защитава международната купа шест пъти. „ Перфораторът “ за всички времена. Той има рекламация към славата, тъй като е първенецът в тежка категория, който е непобеден. Има връх от 49 победи, от които 43 са с нокаут и нито една загуба.

Без никакво подозрение той е популярен боксьор за неговото време. Единствените огромни имена в неговия връх – Джо Луис, Езард Чарлс и Джърси Джо Уолкът- са минали своя пик, когато срещат Марчано. Дори Арчи Мур от лека категория смъква в нокдаун Марчано. За Роки споделят, че е здрав и мощен, само че в това време - дребен, муден и предразположен на аркади. “

Джордж Форман
 Джордж Форман Джордж Форман
На 45 години Джордж Форман става най-старият международен първенец в тежка категория. Неговото завещание вечно е опетнено от загубата от Али, само че той е един от страховитите боксьори и един от най- здравоудрящите в категорията. Той унищожи Джо Фрейзър в два рунда през 1973 година, с цел да вземе купата, преби Кен Нортън и даже отчупи парче от брадичката на Джордж Чувало. Нещо повече, той възвърна купата си откакто стопира Майкъл Мурур през 1994 година, на 45-годишна възраст.

Останалите звездни боксьори вижте във видеото на Gong.bg

Вижте още:

Кои са най-великите плувци в историята

Ники Александров за успехите, спорта и специалността

Gong.bg чества 10 години, изпълнени с победи

Gong.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР