Gong.bg представя видео класацията "Tоп 10 на най-великите баскетболисти“ от

...
Gong.bg представя видео класацията "Tоп 10 на най-великите баскетболисти“ от
Коментари Харесай

Tоп 10 на най-великите баскетболисти

Gong.bg показва видео класацията "Tоп 10 на най-великите баскетболисти “ от спортния публицист на медията Мария Мицова.

Тази и още ранглисти са част от специфична поредност видеа, които спортният уеб страница ще приготви за потребителите през цялата 2017 годината, а мотивът е 10-ия рожден ден на Gong.bg.

№10 Дирк Новицки

Голямото сърце на Дирк Новицки, в композиция с феноменалния гений на германеца го прави може би единственият европеец, който в реалност има място в сходна ранглиста.

Новицки донесе купа на своя Далас, освен това побеждавайки страховития Маями на ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд във финалната серия.

Дирк играе към този момент 19-я си сезон в НБА, всичките за Далас.

Новицки е първият европеец, титуляр в Мач на звездите, първият европеец MVP на постоянния сезон, а сега е 6-ти в класацията на топреализаторите за всички времена. Естествено, и най-хубавият изпълнител, роден отвън Съединени американски щати, в историята на НБА.

№9 Лари Бърд

Цялата професионална кариера на Лари, не инцидентно именуван Легендата, Бърд минава в Бостън Селтикс.

№33 там от дълго време е вяра.

Три трофеи, два пъти MVP на Финалите и три на постоянния сезон, и цифрите даже нямат значение, тъй като Лари Бърд просто е наслаждение за окото.

Дори да не бе спечелил нищичко в кариерата си, той отново щеше да бъде един от най-страхотните баскетболисти в историята.

Универсален, съвършен стрелец, и с инстинкт за милиони. Без да има никакъв атлетизъм, Бърд убива конкуренцията безпощадно.

Лари Бърд е един от хората, които сложиха НБА на картата на света за милиони отвън Съединени американски щати, по тази причина заслужава признанието, което му се дава.

№8 Шакил О`Нийл

Шакил О`Нийл има 4 трофеи на НБА, три пъти MVP на Финалите и един път на постоянния сезон, два пъти топреализатор на Лигата.

Шак изкара 19 сезона, а към 15 от тях бяха много сполучливи.

Доминация и безспорна мощност направиха О`Нийл най-хубавият център в новата история.

И в случай че си мислите, че Дуайт Хауърд примерно е нещо ужасно... пуснете си клипчетата на Шак от края на 90-те и началото на 2000.

Някак разумно, Шак отнесе гения си след паркета в тв студиото и сега се оправя не по-зле със отговорностите си на анализатор за ESPN… и с не по-голям финес...

Вижте останалите велики баскетболисти във видеото на Gong.bg

Gong.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР