Gonet Geneva Open, финал Каспър Рууд – Жоао Соуса 7-6(3)

...
Gonet Geneva Open, финал Каспър Рууд – Жоао Соуса 7-6(3)
Коментари Харесай

Рууд загря за Ролан Гарос с титла в Женева


Gonet Geneva Open, край
Каспър Рууд – Жоао Соуса 7-6(3) 4-6 7-6(1)

Трофей преди началото на Ролан Гарос звучи като спомагателен източник на убеденост, само че край, траял три часа в деня преди началото на конкуренцията в Париж – по-скоро като неприятна вест.

Каспър Рууд завоюва своята осма ATP купа след победа със 7-6(3) 4-6 7-6(1) над Жоао Соуса. Успехът го трансформира в първия тенисист след Стан Вавринка, който победи повече от един път в Женева.

Норвежецът изоставаше с пробив и 4-5 в третия сет, само че Соуса пропиля шанса да затвори мача и шампионата на собствен сервис, след което бе надигран изрично в тайбрека.

Докато бе факт, че 33-годишният португалец изигра един от най-силните си мачове от доста време насам, Рууд продължава да бъде неуверен в представянето си през сегашния сезон на клей.

„Това беше измежду най-лудите дуели, в които в миналото съм взел участие,“ сподели първенецът след края на борбата. „Имаше доста спадове и възходи. Соуса беше покрай успеха и внезапно всичко се обърна – това е тенисът. Винаги е тежко за този, който не печели.“

Впечатляващ е салдото на Каспър на шампионати на клей от серията ATP 250 – от последните седем, в които е играл, той е спечелил шест. Единствената загуба пристигна през април в Мюнхен.

„Успехът е доста удовлетворяващ, би трябвало да отдадем заслуженото на Жоао, тъй като той се бори след сет закъснение и играе отлично цяла седмица. Беше въпрос на една или две точки през днешния ден – за мой шанс приключиха в моя изгода.“

Рууд се трансформира в шестия тенисист този сезон с повече от един трофей – останалите са Карлос Алкарас (4), Рафаел Надал (3), Андрей Рубльов (3), Камерън Нори (2) и Рейли Опелка (2).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР