Голямото възраждане на японските спортни автомобили започва този месец. Известно преди

...
Голямото възраждане на японските спортни автомобили започва този месец.
Известно преди
Коментари Харесай

Ако това не е ренесанс при японските спортни автомобили, не знаем какво друго ще е

Голямото възобновление на японските спортни коли стартира този месец.

Известно преди като автомобилно ревю в Токио, японското ревю за подвижност (JMS) стартира единствено след две седмици. Докато на множеството автомобилни изложби се показват електрически кросоувъри, JMS се обрисува да бъде нещо друго, защото ще бъдат показани не по-малко от шест спортни автомобила от пет разнообразни производителя.

По създание това ревю може да означи огромното възобновление на японските спортни коли, като възроди сегмента, в който азиатската страна доминираше през 90-те и началото на 2000-те години.

Макар че някои от тях са единствено концепции, а множеството са електрически, има вяра, че няколко от тях ще доведат до появяването на серийни модели в близко бъдеще. А с именитите имена, които чакат да бъдат възродени, това е едно от автомобилните изложби, които запалянковците би трябвало да наблюдават от близко, със затен мирис.

1. Honda Specialty Sports Concept

Honda показва голям брой концепции на JMS, само че огромната от тях е Specialty Sports Concept. Въпреки че не е оповестена публична информация за концепцията, като се изключи че ще се концентрира върху „ удоволствието от шофирането “, ние имаме вяра, че тя ще бъде формален правоприемник на S2000.

Старши вицепрезидентът на Honda Europe Том Гарднър по-рано допусна, че това може да е по този начин, като съобщи, че „ [2023 г.] отбелязва 75 [години от основаването на Хонда] – ние имахме S2000 на 50-годишнината. Кой знае. “

Извън това от известно време се носят клюки, а вътрешни хора в японския авто производител допускат, че нов състезателен автомобил може да носи емблемата Type R.

2. Subaru Sport Mobility Concept

Subaru усилва своето електрическо портфолио, като новият Sport Mobility Concept показва състезателен автомобил с две порти, работещ с електрони, който компанията се надява да потвърди, че електрическите коли към момента могат да бъдат занимателни за шофиране.

Това няма да бъде модел от същия вид като концепцията STI E-RA с мощ 1073 к.с., която видяхме по-рано, само че може би ще бъде предвестител на електрическия правоприемник на Subaru BRZ.

Един-единствен тийзър ни демонстрира необятни LED осветителни детайли и нещо, което наподобява като аеродинамични капаци на колелата, само че времето ще покаже какъв брой покрай подготвен за произвеждане е новият състезателен автомобил на Subaru.

3. Електрическа Mazda Miata Concept

Тази няма публично име, само че първичното тийзър изображение подсказва, че може би към този момент сме виждали тази идея преди в цифровата сфера, тогава известна като Vision Study Model.

Очакваме формалната идея да бъде нейно физическо проявяване, предвещаващо какво ще се случи, когато MX-5 Miata стане електрическа – нещо, което марката неотдавна призна, че съществено обмисля.

Макар че евентуално ще бъде купе с корав покрив, то ще има повдигащи се фарове и светлинни детайли, които ще се връщат към истинския NA модел от 1989 година Не очаквайте обаче нещо готово за произвеждане. Това е единствено индикация какво да чакаме някъде към 2030 година

4. Toyota FT-Se

Носейки емблемата GR, Toyota FT-Se е бъдещето на спортни коли като GR86 или може би даже GR Supra. Два тийзъра разкриха купе с две порти със спортни пропорции, елегантна каросерия и свежа багра, а в салона има волан вид „ щурвал “ и тройка цифрови интерфейси.

Наречен „ високопроизводителен състезателен BEV модел, препоръчан като една от вариантите за спортни коли в ерата на въглеродната индиферентност “, той ще вземе поучения от присъединяване на Toyota Gazoo Racing в моторните спортове. 

Подобно на доста от последните концепции на Toyota, чакаме това да е мощна индикация за индустриален еквивалент през идващите пет години.

5. Daihatsu Vision Copen

Четирите автомобила нагоре са сигурни за поява в Съединени американски щати, най-малкото под формата на идея, в случай че не и в индустриален тип в последна сметка. Но на JMS ще се появят и някои неразрешени плодове, като новата идея Daihatsu Vision Copen.

Copen стартира живота си като състезателен автомобил Kei за Daihatsu, благосъстоятелност на Toyota, само че тази идея Vision сочи към повишаване на размера, което ще разреши на Copen да се изправи против Mazda Miata, като единствено 7 сантиметра е разликата в дължините на двата автомобила.

Въпреки че стилистиката му в жанр „ ретрофутуризъм “ допуска електрическо задвижване, в действителност под капака има мотор с вътрешно горене: 1,3-литров мотор, който може да работи с въглеродно неутрално гориво. Както при всеки добър състезателен автомобил, този инсталиран начело мотор ще задвижва задните колела.

6. Daihatsu Osanpo

Daihatsu също не е не запомнила за своите дребни спортни коли от клас Kei, като концепцията Osanpo съставлява мъничък състезателен автомобил с висока мощ, повдигнато окачване и ретро бъги външен тип.

Това е надалеч по-малко евентуално да влезе в произвеждане, най-малко не в настоящия си тип, само че демонстрира, че даже когато Copen се разрасне, Daihatsu има хрумвания за това какво ще запълни празнината.

С размери от едвам 338 см дължина и 145 см ширина, той е с съвсем 50 см по-къс от Mini Convertible. Освен това може да се похвали с особен футуристичен интериор, който подчертава върху простотата над всичко останало.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР