Голямото предизвикателство за Община Варна е приключването на ремонтите и

...
Голямото предизвикателство за Община Варна е приключването на ремонтите и
Коментари Харесай

Пламен Китипов: Започнаха текущите ремонти и подмяната на осветлението във Варна

Голямото предизвикателство за Община Варна е приключването на ремонтите и цялостното възобновяване на придвижването по трасетата на огромния ВиК-проект на Варна, сподели още Китипов. По думите му признатият предходната седмица бюджет дава опция да се решат инфраструктурните проблеми при обектите, които са почнали предходната година. 

Един от значимите за варненци поправки е този на  бул. „ Христо Смирненски “, който се прави от ВиК - Варна. По данни на инж. Китипов последният сектор от него би трябвало да бъде приключен до 10 април. Обектът ще бъде въведен в употреба, откакто пътните платна бъдат асфалтирани. Същата процедура се отнася и до втори и трети стадий от ремонта на ул. „ Прилеп “ от бул. „ Христо Смирненски “ в посока север. За това трасе графикът планува ВиК да завърши работа до месец юли. 

За 4 улици в околност „ Ален мак “ са признати междинни графици по отношение на туристическия сезон. До 15 май би трябвало да бъде обезпечен главният достъп на коли в посока Кабакум към Варненския свободен университет, а по други странични улици ремонтът ще продължи след края на лятото, добави инж. Китипов. 

Той добави, че в Капиталовата стратегия на Община Варна е заложено финансиране на доста инфраструктурни обекти. Сред тях са ул. " Петко Стайнов " и част от ул. " Младежка " в регион " Младост " ; улица " Янко Мустаков " в регион " Владислав Варненчик " ; улици в с. Тополи; главен ремонт и създаване на канализация на бул. " Атанас Москов ". Сред обектите, които предстоят, са още възобновяване на няколко микрорайона в кварталите " В. Левски " и " Възраждане " 3. Осигурено е финансиране за главен ремонт на пътя от " Трифон Зарезан " до " Ривиера ", добави Китипов. 

В селищните формирания не е въведена уличната регулация, улиците са тесни и не разрешават по тях да се прокара нужната инфраструктура. Обектът на ВиК се построява съгласно действителната конюнктура, което е различен завещан проблем на Общината, изясни заместник-кметът. По думите му, компаниите се оправдават с късите периоди, само че строително-ремонтните работи не се правят качествено и не се доближават мечтаните общоприети индикатори. 

Изискваме от фирмите-изпълнители дисциплинираност и най-много да слагат съответно осведомителни табели за периодите на ремонтите и краткотрайното устройство към строителните работи. Това отговори инж. Китипов на въпрос от жители за започващите поправки в жилищните региони към учебните заведения и детските градини.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР