Голямото предизвикателство през тази учебна година са изпитите. За учениците

...
Голямото предизвикателство през тази учебна година са изпитите. За учениците
Коментари Харесай

МОН няма да съкращава материал за оценяването след 7. клас – част от родителите не одобряват

Голямото предизвикателство през тази образователна година са изпитите. За учениците от 7. клас външното оценяване е решаващо за образованието им през идващите 5 години – включва наличие от 5. до 7. клас в това число.

Снимка: btvnovinite.bg

Миналата година отпадна част от материала по български език и по математика. Тази година обаче отпадане на тематики няма да има, което част от родителите не утвърждават.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Тази година половината материал е взет отдалечено. Материал не отпада. Според мен министърът гледа много оптимистично и решително, че всичко е прелестно, само че за мен нещата напълно не стоят по същия метод “, разяснява Десислава Цокова, майка на седмокласник.

По-рано в ефира на bTV просветният министър Красимир Вълчев съобщи, че по-голямата част от учителите са по-напред с тематиките, в сравнение с са били предходната година по това време с така наречен „ тематично систематизиране “.

Вторият проблем, който поражда е, че до момента в който зрелостниците с позитивен тест имат късмет да положат изпит на поправителната сесия, то за седмокласниците такава няма.

„ Какъв е казусът да има втора дата за явяване на децата от 7. клас на матура? Защо се лишава правото на децата, готвили се година-две, да се явят на изпит? “, пита още веднъж Цокова.

Министърът на образованието изясни, че за 1 или 2 деца може да се приложи механизъм за изпитване, само че по думите му не би било заслужено да се повтаря изпит.

Стана ясно още, че карантинираните поради контакт със инфектиран няма да се изследват с PCR тест преди изпита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР