Голямото и обичано семейство на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” се

...
Голямото и обичано семейство на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” се
Коментари Харесай

Талантлива пловдивчанка стана част от ансамбъл Българе

Голямото и обичано семейство на Национален фолклорен отбор „ Българе” се усили с още един участник от Пловдив - дванадесетгодишната Мелек Ерен. В края на септември публиката на Античния спектакъл приветства бурно нейното присъединяване в мега продукцията „ Осмото чудо”. С този театър, дребният славей от града под тепетата гастролира с голям триумф допълнително от 10 градове на България.

Малката певица е възпитаничка на Формацията за достоверен фолклор „ Куклици “ към Общински детски комплекс – Пловдив с живописен началник Виолета Щерева. В момента е ученичка в локалното учебно заведение СУ “Любен Каравелов”.

Мелек Ерен гради своята вокална кариера от най-ранна възраст. Специалистите я дефинират освен като неповторим певчески гений, само че и доста артистичен и прочувствен реализатор на сцената. Тя е притежател на многочислени награди и победител в десетки състезания, в това число Национални награди във фестивалите „ Път към славата”, „ Орфеево изворче”, „ Орфееви таланти”. Мелек показа Пловдив на „ Детски Пирин фолк”, а на XIII–тия Международен фестивал на изкуствата „ Кръстопът на музите” получи три златни медала в трите категории соло, дует и групово (с ФАФ „ Куклици”). На последното издание на Националния фолклорен фестивал в Копривщица, се трансформира във всеобща фаворитка на участниците и публиката.

Всички триумфи на Мелек досега и безспорният й гений получават разумно продължение с влизането й в екипа на НФА „ Българе” където под вещото управление на идеолога и мотор на ансамбъла Христо Димитров, ще бъде сложена основата на нейната професионална кариера.

тагове мелек ерен отбор българе
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР