Голямото чакане приключи. Още една мечта на Илон Мъск от

...
Голямото чакане приключи. Още една мечта на Илон Мъск от
Коментари Харесай

Илон Мъск показа първия си тунел

Голямото очакване завърши. Още една фантазия на Илон Мъск от 2016 година наподобява все по-достижима. Компанията The Boring Company, която милиардерът нееднократно е споделял, че приема за свое занимание, неотдавна приключи първия си суперскоростен тунел под Лос Анджелис, а в този момент пристигна време и за формалното му показване.

Тунелът е експериментален и е с дължина едвам 1.6 км. Той е единствено една първа, дребна стъпка към построяването на цялостна мрежа от тунели в мегаполиса. А цената на правата е 10 милиона $.

На видеото, което бе публикувано в профилите на The Boring Company в обществените мрежи, виждаме първия тест на оборудването, които, без никаква изненада, се прави с Tesla Model S.

The Boring Company Loop system pic.twitter.com/xVpDHzZKXB
— The Boring Company (@boringcompany) 19 декември 2018 година

Електромобилът има опция да се движи със скорост от цели 240 км/ч в тунела , само че междинната е към 150 км/ч. Това, по думите на Мъск, ще даде опция да се " телепортираме ". Ако би трябвало да бъдем точни, самата кола не се движи, а стои върху специфични платформи, които се движат .

Важно е да подчертаем, че колата е минала през известни модификации, с цел да може да се движи подземен. Те се състоят в слагането на специфични колела, които разрешават безпроблемното придвижване в тунела с висока скорост.

 Снимка 396234

Мъск разясни, че сходни усъвършенствания могат да се създадат и на други модели електрически автомобили (срещу 200-300 долара), само че най-логичното е да дава образец с тези, които негова компания създава, предава BBC.

 Тунелът на Мъск е подготвен и скоро ще бъде отворен
Тунелът на Мъск е подготвен и скоро ще бъде отворен

Ето по какъв начин наподобява

Колите се спускат в тунела посредством специфични платформи, сложени на всички изходи, играещи ролята на спирки. Ще е допустимо и прекосяване от един тунел в различен.

Tesla in @boringcompany tunnel with retractable wheel gear that turns a car into a rail-guided train & back again pic.twitter.com/3a6i0NoSmi
— Elon Musk (@elonmusk) 19 декември 2018 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР