Голямо количество тютюневи изделия и неистински бандероли с надписи на

...
Голямо количество тютюневи изделия и неистински бандероли с надписи на
Коментари Харесай

Вижте как унищожават чужди бандероли и контрабандни акцизни стоки

Голямо количество тютюневи произведения и неистинен бандероли с надписи на Украйна и Беларус бяха унищожени при две процедури под контрола на Териториална дирекция Южна морска. Това оповестиха от "Агенция Митници ", които предоставих и фрагменти.

При една от процедурите бяха унищожени и артикули с изображения на световноизвестни марки, за които правопритежателите са удостоверили, че са подправени.



6 006 000 непознати бандероли, предопределени за облепване на акцизни артикули, бяха унищожени посредством механично нарязване на 03.09.2020 г.под контрола на Търговско дружество Южна морска. При същата процедура бяха унищожени още 23 132 текстилни произведения, обувки, парфюми и емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми с лога на известни марки.

Стоките са открити през актуалната година при митнически инспекции на транспортни средства и пасажери, влизащи в страната от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Една част от унищожените 3 816 000 бандероли, предопределени за облепване на бутилки с алкохол, са били с надписи на Република Украйна. Те са открити при митническа инспекция на Министерство на правосъдието Капитан Андреево в товарен автомобил дошъл на пункта през октомври 2018 година на път от Турция за Украйна.



При инспекция на камиона митническите чиновници откриват сред кашоните с товар - сушени кайсии, укрити 318 кашона, обгърнати с фолио и кафява хартия, цялостни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол. Друга част - 2 190 000 акцизни бандероли с надписи на Беларус са открити през 2017 година в тайник на товарен автомобил, пътуващ към Беларус от Турция.

При друга процедура под контрола на Търговско дружество Южна морска са унищожени 5 564 960 къса контрабандни цигари, 48 000 филтри за цигари, 1053 кг тютюн за наргиле и нарязан тютюн за пушене, както и 2037 пури, пурети и опаковки.

Тютюневите произведения без български акцизен бандерол от разнообразни марки са открити при щателни митнически инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Една част от акцизните артикули са били укрити, най-често във фабричните кухини на транспортни средства, а друга част са арестувани от преминаващи пасажери, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт от две кутии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР