Голямо количество оръжия, боеприпаси и взривни вещества са открити при

...
Голямо количество оръжия, боеприпаси и взривни вещества са открити при
Коментари Харесай

Голямо количество оръжия и боеприпаси са открити при специализирана акция в автосервиз в ямболското село Дражево

Голямо количество оръжия, муниции и взривни субстанции са открити при профилирана акция в автосервиз в ямболското село Дражево. Задържан е мъж на 43 години с букви А.Д., който е престъпно проявен. Задържани са още четирима и се обяснява се съпричастността им към закононарушението. Това оповестиха на брифинг полицията и прокуратурата в Ямбол, съобщи Българска телеграфна агенция.

Количеството оръжия е най-голямото, откривано освен в ямболския район, а и в страната, посочи ръководителят на Районната прокуратура в Ямбол Мина Грънчарова.

Акцията е осъществена през вчерашния ден сутринта. Мъжът е арестуван е с прокурорско разпореждане за 72 часа. Внесено е искане за непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. За закононарушението по формираното все още досъдебно произвеждане се плануват от две до осем години отнемане от независимост. Разследването е в начална фаза и е допустимо действието да бъде преквалифицирано с наказване от три до 10 години затвор, сподели още Грънчарова.

„ От парцела са конфискувани при претършуване две пушки, едната картечница „ Шпагин “ с пълнител и боеприпаси за тях. Също един предупредителен револвер, към 20 капсул-детонатора, една въздушна пушка „ Хатсан “ с оптика, която е пневматична и се изследва сега, дали е преправена на бойно оръжие. Също по този начин са конфискувани голям брой патрони, един противотанков снаряд, шест револвера вид револвер. Иззети са и два стъклени буркана с барут, доста пълнители, елементи за тях “, сподели Мирослав Величков, шеф на бранш „ Криминална полиция “ в Ямбол.

В дома на арестувания са открити също и опиати – метамфетамини, за разпространяване. Полицията е работила по оперативна информация по сигнал. Към момента се работи по няколко версии защо са били оръжията – за продажба, сервиз за преправяне и изтриване на номера на оръжия, или за изработка на самоделно взривно устройство.

В Националния институт по криминалистика ще бъде направена експертиза на част от откритите оръжия, защото номерата им са заличени. За открития противотанков снаряд, детониращи шнуровете и барут към този момент е назначена експертиза в дирекцията на Специализирания отряд за битка с тероризма в Бургас. „ За да могат те да отговорят дали тези оръжия биха могли да доведат до основаване на самоделно взривно устройство, което също е допустимо като версия “, сподели проверяващият служител на реда Ваня Щерева.

Мярката за неотклонение беше гледана още през днешния ден. Районният съд в Ямбол почете настояването на прокуратурата и обвиненият остава непрекъснато в ареста. Решението ще бъде обжалвано пред Окръжния съд в Ямбол на 3 април, сподели бранителят на обвинения юрист Ников.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР