Голямо количество незаконно загробени патици бяха открити в землището на

...
Голямо количество незаконно загробени патици бяха открити в землището на
Коментари Харесай

Откриха голямо количество загробени патици в село Калояновец

Голямо количество нелегално загробени патици бяха открити в землището на старозагорското село Калояновец, съобщи БНР. Случаят се проверява от полицията и Агенцията за сигурност на храните, а регионът е обезопасен и следва да бъде дезинфектиран. Предполага се, че мъртвите птици е трябвало да бъдат изгорени в разположения в селото преносим инсинератор, само че вместо това са закопани.

Мястото, където са загробени патиците е намерено персонално от кмета на Калояновец. Добри Добрев непрекъснато е проследявал и заснемал пътуващи натам камиони на екарисажа, натоварени с черни чували: „Установихме защо става въпрос, имам и задоволително други. Снимков материал и очевидци имам от селото, които могат да опишат, че това са го направили господата от екарисажа“.

Днес на място дойде шефът на Областната организация по сигурност на храните Дамян Миков, пред който екскаватор изрови първите мъртви животни:

„Видно е. То е явно, няма какво да се разяснява по въпроса. От тук нататък би трябвало да се направи следствие, с цел да се види, че всички подозрения са ориентирани към едно място. От тук насетне ние ще предприемем ограничения да спасим региона, с цел да няма опция за безпокойствие от болести или нещо от сорта.“

Двора на инсинератора през днешния ден беше заключен с катанец, а шефът му Димитър Димитров не отговаряше на мобилния си телефон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР