Голямо количество незаконно уловена риба и бракониерски мрежи иззеха служителите

...
Голямо количество незаконно уловена риба и бракониерски мрежи иззеха служителите
Коментари Харесай

Служители на ИАРА заловиха голямо количество бракониерски мрежи и уловена риба през изминалата седмица

Голямо количество нелегално уловена риба и бракониерски мрежи иззеха чиновниците на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ и през миналата седмица. Част от улова е върнат във водата, а останалият е дарен за потребителите на обществения патронаж.

В понеделник инспектори на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор “ Бургас, взаимно с полицейски чиновници, са спрели за инспекция лек автомобил на пътя към квартал „ Горно Езерово “ . В автомобила те разкрили към 30 кг свеж шаран, за която водачът не е дал документи . На нарушителя е формиран Акт за определяне на административно нарушаване /АУАН/ и по Закона за рибарството и аквакултури /по ЗРА/. Рибата е конфискувана и дарена на обществен патронаж созополското село Атия.

Шаран. Снимка: ИАРА

Нощна инспекция е била извършена на територията на язовир „ Жребчево “ в метностите „ Парапулова чешма “, Конарска река и „ Гурковско бунище “. След подаден сигнал от фен рибар от водите са били извадени шест мрежи с обща дължина от 500 метра. Уловената в тях риба от типа платика – 30 кг , сребриста каракуда – 12 кг, шаран – 4 кг , морунаш – 3 кг и речен костур – 1кг, е освободена и върната назад във водата. Мрежите се конфискувани за заличаване .

Проверка на язовир Мандра. Снимка: ИАРА

Вчера чиновници на /ИАРА/ са направили инспекция на язовир „ Мандра “ след получен сигнал на незабавния телефонен номер 112. От водите на язовира са били извадени сложени в работно състояние девет броя мрежи с обща дължина 450 метра . Уловената риба в тях – към 80 кг, е била върната назад във водите на язовира, а мрежите конфискувани за заличаване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР