Голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи

...
Голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи
Коментари Харесай

Голямо количество дрога и нелегални цигари спипаха видинските полицаи при спецоперация

Голямо количество опиати и незаконни цигари са иззели видинските служители на реда при спецоперация, извършена под надзора на прокуратурата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Конфискувани са: 1 кг амфетамин; 30 г кокаин; 1444 кутии контрабандни цигари; формирани са две досъдебни производства, арестувана е локална жителка.


Специализираната интервенция на чиновниците от ОДМВР-Видин и сътрудниците им от районното ръководство в града, осъществена под надзора на Окръжна прокуратура-Видин, е извършена през вчерашния ден.

В изискванията на необходимост е осъществено претършуване в частен парцел в село Жеглица, населяван от 40-годишен. Там криминалистите разкрили и иззели 0.800 кг нарязан на ситно тютюн и 28 880 къса цигари „ Karelia blue “ без бандерол. Работата по случая продължава, формирано е досъдебно произвеждане по чл.234, ал.1 от Наказателен кодекс.



Към 21.55 часа в село Цар Симеоново униформени спрели за инспекция лек автомобил „ Фиат “ с видинска регистрация, ръководен от 18-годишен юноша и спътнички - две млади видинчанки. В хода на инспекцията едната от тях - 22-годишна, изхвърлила две пакетчета отвън автомобила, а при обиск от двете е конфискувано бяло прахообразно вещество с общо тегло 30 грама, реагирало на кокаин при полевия наркотест.

При последвало претършуване в багажника на транспортното средство криминалистите разкрили полиетиленов плик с 1 кг пресовано бяло вещество, индикирало на амфетамин при полевия наркотест. 22-годишната е арестувана и приведена в полицейския арест за период до 24 часа. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е формирано досъдебно произвеждане по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Спипаха огромно количество опиати при спецакция във Велико Търново

В хода на интервенцията през вчерашния ден служителите на реда ревизирали 115 лица (20 от тях престъпен контингент) и 25 моторни транспортни средства. За установените нарушавания съставили 23 акта, седем фиша и 10 протокола за предизвестие по чл.65 от ЗМВР.

Съвместните дейности на полицията и прокуратурата на територията на област Видин не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР